6 eigenaardige en bijzondere boomhutten om in te slapen

Amsterdam, 27 september 2020 – Wie heeft er als kind niet in bomen geklommen? Misschien heb je ook weleens dromerig of met twee linkerhanden een boomhut proberen te bouwen. Tegenwoordig kun je overal ter wereld wel in een boomhut slapen. Die boomhutten hebben alleen in de verste verte nog iets weg van die gammele houten constructies die tussen enkele takken balanceerden.

De ‘boomhut’ van nu is vaak een luxe optrekje met comfortabele bedden en soms zelfs een woonkamer en keuken. Het is eigenlijk meer een houten huisje, die toevallig wat hoger tussen de bomen is gebouwd. Wie iets bijzonders wil, kan echter ook terecht in curieuze boomhutten waarvoor de ontwerper zijn fantasie de vrije loop heeft gelaten. Ben je op zoek naar een vermakelijke ervaring? Zet deze plekken dan maar alvast op je lijstje zodra we na dat verdoemde coronavirus weer kunnen reizen. Hier vind je 6 eigenaardige boomhutten op een rij!

The Bird’s Nest, Zweden

Midden in de bossen van Zweden kun je de nacht doorbrengen in The Bird’s Nest, een gigantisch vogelnest dat van takken is gebouwd. Een ideale boomhut voor rare vogels, waarbij je niets hoeft in te leveren qua comfort. Dit nest biedt plaats aan vier personen en heeft twee slaapkamers, een badkamer en een woonkamer. Verborgen tussen de takken zitten een paar ramen. Website: www.treehotel.se

Beach Rock Treehouse, Japan

Sommigen zien een overnachting in een boomhut de ideale manier om dichtbij de natuur te zijn. Anderen zien een boomhut als het perfecte middel om met de buitenaardse wereld te communiceren. Voor die laatste groep is het Beach Rock Treehouse bedoeld, een indrukwekkend hoge boomhut in Okinawa in Japan. Deze boomhut is ontworpen door een voormalige kledingverkoper, die een ,,plexiglas portaal op de wereld” voor ogen had.

UFO-boomhut, Zweden

Wil je jezelf weleens als een buitenaards wezen voelen? Boek dan een overnachting in deze futuristische UFO-boomhut, die ook in de Zweedse bossen te vinden is. De boomhut ziet eruit als een UFO die op weg was naar de aarde en tussen de bomen vast kwam te zitten. Je kunt hier terecht met vijf personen en door de ronde patrijspoorten kun je kijken naar het leven van de aardbewoners.

Boomhut Zweden

Free Spirit Spheres, Canada

Een beetje weerstand tegen zeeziekte kan geen kwaad als je je toevlucht zoekt tot de Free Spirit Spheres op Vancouver Island in Canada. Deze boomhut bestaat uit een serie bollen die aan touwen zijn opgehangen tussen de bomen, zachtjes wiegend in de wind (als het tenminste niet te hard waait). De ontwerper ziet zijn boomhut als ‘een notendop, ingericht als paleis”. Ze zijn toegankelijk via wenteltrappen en hangbruggen. Website: www.freespiritspheres.com

Boomhut Canada

Minister’s Treehouse, Verenigde Staten

Het Minister’s Treehouse in het dorp Crossville in de Amerikaanse staat Tennessee is waarschijnlijk de grootste boomhut ter wereld. Deze boomhut heeft 10 verdiepingen en meer dan 80 kamers, en is nog altijd niet klaar. Dit is het levenswerk van dominee Horace Burgess, die in 1993 begonnen is met zijn extreme project. Deze boomhut doet ook dienst als kerk en is gebouwd rond een grote eik, met zes andere eiken als ondersteuning.

Boomhut Tennessee

Bubbelboomhut, Frankrijk

Deze merkwaardige bubbelboomhut is een ontwerp van Score Architects en bedoeld voor het Franse platteland. Kamers zijn aan elkaar gelijmd om een luchtbelachtige vorm te creëren, terwijl op de buitenkant planten kunnen groeien. De boomhut biedt volgens de makers ,,een unieke beleving van het landschap, waarbij je bent omringd door geluiden van water en bos”. Je kunt het niet echt goed zien, maar er zitten wel degelijks ramen is. Je kunt hier nog niet slapen, want verder dan de tekentafel is deze boomhut nog niet gekomen.

Boomhut Frankrijk

Foto's © Tree House Hotel; Free Spirit Spheres; Score Architects.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!