Dit zijn de grootste irritaties bij het huren van een auto

Huurauto irritatiesAmsterdam, 21 juli 2024 – Het huren van een auto geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. Liefst 43 procent van de vakantiegangers kan niet zonder een huurauto tijdens een trip naar het buitenland, zo blijkt uit een recent onderzoek van autoverhuurspecialist Sunny Cars onder ruim 1000 Nederlanders. Een huurauto geeft je veel flexibiliteit en je kunt makkelijk nog onbekende plekjes ontdekken.

Maar het huren van een auto brengt ook ergernissen met zich mee! Vooral het ophalen zorgt voor frustraties. Zeker na een lange vermoeide vlucht heb je daar absoluut geen zin in. Ben je benieuwd waar Nederlanders zich het meest aan storen? Sunny Cars heeft de drie grootste irritaties op een rij gezet – en biedt oplossingen om deze ergernissen te verminderen!

#1 Baliepersoneel dat extra verzekeringen probeert te verkopen

De grootste bron van irritatie is het baliepersoneel dat extra’s, zoals verzekeringen, probeert te verkopen (25 procent van de Nederlanders vindt dat). Daarnaast ergert bijna een kwart van de ondervraagden zich aan onverwachte extra kosten en 22 procent aan het besef als blijkt dat ze niet volledig verzekerd zijn.

Huurauto baliepersoneel verzekeringen

Uit de enquête blijkt dat iets meer dan de helft van de respondenten standvastig blijft en de huurauto zonder extra verzekering meeneemt, terwijl 17 procent uiteindelijk toch zwicht en de extra verzekering accepteert. Bovendien geeft 9 procent aan boos te worden en niet weg te gaan totdat de huurauto zonder extra verzekering wordt meegegeven. Zo’n 10 procent van de respondenten neemt in zo’n geval de huurauto helemaal niet mee.

De oplossing: huur sowieso een auto allrisk, waarbij je volledig bent verzekerd en geen eigen risico hebt. Dat is wat duurder, maar je hoeft je nergens meer zorgen over te maken. Zonder goede verzekering krijg je al bij een klein krasje een enorme rekening gepresenteerd. Een allrisk auto huren kan bij Sunny Cars , maar ook via andere verhuurbemiddelaars zoals TUI Cars. Negeer alle praatjes van het baliepersoneel en neem de huurauto gewoon mee.

#2 Schade die niet op de huurovereenkomst vermeld staat

Veel consumenten controleren hun huurauto voor vertrek en stuiten daarbij geregeld op mankementen. Maar liefst 35 procent heeft weleens schade ontdekt die niet goed op de huurovereenkomst stond. Bovendien heeft een kwart van de respondenten al eens schade gereden in het buitenland, waarbij 53 procent van deze schadegevallen betrekking had op glas-, banden-, bodem- of dakschade.

Huurauto schade fotograferen

De oplossing: loop altijd een rondje om de auto om te controleren of er schade is en zorg dat deze op het huurcontract staat vermeld. Maak foto’s van eventuele schade, zoals krasjes en deukjes. Laat het formulier dat je van de verhuurder krijgt bij het inleveren van de huurauto aftekenen. Zo voorkom je discussies achteraf en kun je je auto met een ontspannen gevoel inleveren.

#3 Lange wachtrijen en een andere auto krijgen

Bijna een kwart van de respondenten (24 procent) vindt de lange wachtrijen bij de autoverhuurbalie irritant. Vooral in de schoolvakanties komen lange rijen voor. Dit leidt tot meer tijd bij het ophalen van de huurauto, terwijl mensen snel aan hun vakantie willen beginnen als ze zijn geland op de plek van bestemming.

Huurauto lange wachtrijen

Ook vindt 20 procent van de ondervraagden het storend als ze op de luchthaven een andere huurauto meekrijgen dan de wagen die stond vermeld bij het maken van de boeking.

De oplossing: autoverhuurders en bemiddelaars bieden steeds vaker een Fastlane Service aan. Maak hiervan gebruik als je niet lang in de rij wilt staan. Het is verder belangrijk om te weten dat je een categorie auto huurt, en niet het exacte model of merk dat je op het plaatje ziet bij het boeken.

Foto's © Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!