Delta komt met gratis wifi op alle vluchten en voor álle passagiers

Delta gratis wifiAmsterdam, 18 augustus 2024 – De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta komt met gratis wifi op alle vluchten en voor álle passagiers. Vanaf deze maand kun je ook op vluchten van Nederland naar bestemmingen in Noord-Amerika gebruikmaken van gratis wifi aan boord. Hiermee is Delta een van de eerste maatschappijen ter wereld waarbij je in het vliegtuig onbeperkt kunt surfen op internet, filmpjes kunt bekijken en je e-mails en social media kunt checken.

Het aantal luchtvaartmaatschappijen dat wifi aanbiedt aan boord, neemt gestaag toe. Dat is steeds vaker mogelijk in nieuwere vliegtuigen en op langere vluchten. In de meeste gevallen zijn er echter kosten aan verbonden, zoals bij KLM, Air France en Lufthansa. Dan moet je je een Wifi-pas kopen of je creditcard tevoorschijn halen. Of je kunt in beperkte mate gratis internetten – bijvoorbeeld alleen als je in business class vliegt of voor het versturen van WhatsApp-berichten.

Delta gratis wifi in het vliegtuig

Delta is inmiddels begonnen met de uitrol van snelle en gratis wifi op geselecteerde langeafstandsroutes. ,,Dit is een belangrijke mijlpaal in de reis van de luchtvaartmaatschappij om betrouwbare streaming-kwaliteit connectiviteit gratis aan te bieden op haar gehele wereldwijde vloot”, aldus Delta afgelopen week. ,,De meeste trans-Atlantische vluchten zijn tegen het einde van de zomer uitgerust met gratis wifi.”

Lidmaatschap SkyMiles

Vorige maand werd snelle en gratis wifi gelanceerd op de meeste Delta-vluchten tussen Frankrijk en Amerikaanse luchthavens. Nog deze maand zijn de routes van en naar Nederland aan de beurt. Delta vliegt vanaf Amsterdam Schiphol onder meer naar Boston, New York, Atlanta en Tampa (in Florida). ,,Dit brengt de luchtvaartmaatschappij een stap dichter bij haar doel om gratis wifi aan te bieden op haar volledige wereldwijde vloot”, zegt Delta.

Delta gratis internet

Op dit moment is gratis streaming-kwaliteit wifi al beschikbaar op bijna 700 toestellen, meer dan 90 procent van Delta’s vluchten binnen de Verenigde Staten. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat tegen het einde van het jaar het merendeel van haar klanten toegang heeft tot deze service. Uiteindelijk wil Delta alle binnenlandse en internationale reizigers op een real-time manier bedienen. ,,De schaal waarop we gratis wifi aan onze klanten aanbieden is ongeëvenaard in de luchtvaartindustrie”, stelt het bedrijf.

Als je echt helemaal gratis wilt internetten aan boord, is er wel één voorwaarde: je moet op een gegeven moment lid worden van het frequent flyer-programma SkyMiles. Ook dit is gratis. Bij de internationale uitrol van de gratis wifi is dat in eerste instantie nog niet nodig, maar uiteindelijk is een SkyMiles-inlog vereist om je Insta-foto’s te delen in het vliegtuig. Wil je dat echt niet, dan kun je alsnog een Wifi-pas aanschaffen. Meer informatie vind je op www.delta.com/wifi

Foto's © Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!