Op deze vliegvelden moet je de langste afstanden lopen

Vliegvelden met langste afstanden lopenAmsterdam, 1 september 2024 – Als je gaat vliegen, leg je vaak flink wat kilometers af. Niet alleen in de lucht, maar ook op de luchthaven zelf. Soms moet je eindeloos lopen door hallen, gangen en terminals voordat je eindelijk bij de gate bent. Om vervolgens weer een paar kilometer af te leggen als je eenmaal bent geland. Als je vliegt van Schiphol naar Madrid, loop je op deze twee vliegvelden samen al bijna 4 kilometer.

Madrid-Barajas Adolfo Suárez Airport is namelijk het Europese vliegveld waar je de langste afstand moet lopen van de ingang van de vertrekhal naar de verste gate, zo berekende Parkos. Het online vergelijkingsplatform voor parkeerplaatsen op vliegvelden berekende het aantal kilometers voor de grootste Europese luchthavens met behulp van Google Earth. Voor de luchthaven van de Spaanse hoofdstad werd een afstand gemeten van liefst 2503 meter naar de verste gate.

Vliegveld en langste afstand lopen

Een gemiddeld wandeltempo ligt tussen de 4 en 5 kilometer per uur. Als je pech hebt en op het vliegveld van Madrid bij de laatste gate moet zijn, moet je ruim een halfuur uittrekken voor de wandeling (en nog meer als je veel bagage bij je hebt). Vooral als je haast hebt, kan dat een flinke uitdaging zijn.

Amsterdam Schiphol staat op plek 8

Voor een vlucht naar de Griekse hoofdstad Athene heb je ook profijt van flink getrainde kuitspieren. Athens International Airport staat op de tweede plek vlak met 2490 meter lopen, net iets minder ver dan in Madrid. Gelukkig zorgen loopbanden voor enig gemak (als je alle tijd hebt).

Op plaats drie staat Paris Charles de Gaulle Airport nabij de Franse hoofdstad. Hier bedraagt de afstand op het vliegveld 2346 meter naar de verste gate. Schiphol staat op de 8e plek als het gaat om de loopafstand naar de verste gate, zo blijkt uit de top-25 die Parkos heeft samengesteld. Op de luchthaven van Amsterdam geeft de stappenteller 1460 meter aan als je bij de laatste gate moet zijn.

Vliegvelden afstanden lopen

Het kan altijd nog erger als je buiten Europa vliegt. Op Dallas/Fort Worth International Airport moet je 3½ kilometer lopen naar de verste gate. Op het vliegveld van de Amerikaanse stad Dallas is het ook nog eens erg druk. Qua passagiers is het de tweede drukste luchthaven ter wereld. Ben je niet zo’n wandelaar, boek dan een vlucht vanaf Groningen Airport Eelde. Op dit vliegveld bedraagt de loopafstand naar de verste gate slechts 143 meter.

De top-10 Europese vliegvelden met de langste afstanden (volgens Parkos)

1. Madrid-Barajas Adolfo Suárez Airport, Spanje – 2503 meter
2. Athens International Airport, Griekenland – 2490 meter
3. Paris Charles de Gaulle Airport, Frankrijk – 2346 meter
4. Frankfurt Airport, Duitsland – 1835 meter
5. London Heathrow Airport, Verenigd Koninkrijk – 1798 meter
6. Manchester Airport, Verenigd Koninkrijk – 1779 meter
7. Lisbon Portela Airport – 1609 meter
8. Amsterdam Schiphol Airport – 1460 meter
9. Vienna International Airport – 1409 meter
10. Helsinki-Vantaa Airport – 1343 meter

Foto's © Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!