Meeste jongeren willen op wereldreis na het winnen van de loterij

Wereldreis loterijAmsterdam, 8 september 2024 – Wat zou je doen na het winnen van een flinke geldprijs bij een loterij? De meeste jongeren weten het wel: die gaan op wereldreis! Liefst twee derde van alle twintigers zou het liefst dezelfde dag nog in het vliegtuig stappen.

Dat blijkt althans uit een onderzoek van vergelijkingssite Slimster, die in samenwerking met Panel Inzicht 1000 Nederlanders vroeg wat ze zouden doen na het winnen van een geldprijs van € 20.000. Zou je een wereldreis maken, een nieuwe auto kopen of je woning verduurzamen? Het antwoord laat zich raden – wat wij natuurlijk allang wisten: )

Slimster had eigenlijk gedacht dat jongeren het klimaat op de eerste plek zouden zetten. “Onze aanname was dat vooral de jongere generatie zou kiezen voor verduurzaming, omdat eerdere onderzoeken telkens laten zien dat zij hieraan het meeste waarde hechten. We hebben ook specifiek mensen met een eigen woning ondervraagd”, vertelt Marvin Grouw van Slimster.

Wereldreis loterij winnen

Desondanks kiest dus bijna 66 procent van de 18- tot 30-jarigen voor een wereldreis en slechts 13 procent voor een energiezuinigere woning. “Het idee van ‘nu kan het nog’ zit er bij deze generatie schijnbaar heel sterk in”, aldus Grouw.

Ook vijftigers gaan graag op avontuur

Ook voor veel vijftigers klinkt het maken van een wereldreis na het winnen van de loterij als muziek in de oren. Zij zitten vaak in de situatie dat de kinderen het huis uit zijn en ze daardoor weer meer tijd voor zichzelf en hun partner hebben, aldus Slimster.

Wereldreis loterij onderzoek

Tegelijkertijd zijn ze nog vitaal genoeg om een dergelijk avontuur aan te gaan. Zodoende zou bijna de helft van de 50-plussers een flinke geldprijs aan een wereldreis spenderen. Niet geheel verrassend ligt dit percentage onder 70-plussers met een kleine 21 procent het laagst.

Tussen mannen en vrouwen zijn er nauwelijks grote verschillen. Tenminste, zolang het om mensen met een koopwoning gaat. In dat geval zou 37 procent van de mannen kiezen voor een wereldreis, tegen 36 procent van de vrouwen. Zonder eigen huis valt de optie ‘verduurzaming’ weg, en dat verandert de zaak. In dat geval zou meer dan de helft van de vrouwen (52 procent) op wereldreis gaan, terwijl dit bij mannen nog altijd 36 procent is.

Foto's © Shutterstock.com; Slimster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!