5 leuke tips wat te doen in Innsbruck deze winter

Innsbruck wat te doen winterAmsterdam, 29 september 2024 – Als je aan een safari denkt, denk je waarschijnlijk aan Afrika en de Big Five. Maar wat dacht je van een ‘safari’ in Oostenrijk, eentje die net even wat anders is? Deze winter biedt de regio Innsbruck vijf unieke ervaringen om te zien, te ontdekken en te beleven.

Van skiën onder de sterrenhemel tot een tijdreis op een Victoriaanse kerstmarkt, of een bijzonder carnavalsfeest dat maar eens in de vijf jaar plaatsvindt. De hoofdstad van Tirol is niet alleen maar een vertrekpunt voor populaire wintersportgebieden, zo wil het toeristenbureau nog maar eens benadrukken. Blijf wat langer in deze Oostenrijkse stad en de omgeving: hier vind je 5 leuke tips wat te doen in Innsbruck deze winter!

Plezier op de piste: avondskiën op de Patscherkofel

Ook in Innsbruck zelf kun je de latten onderbinden, zeker als je van een avontuurtje houdt. Wat dacht je bijvoorbeeld van avondskiën? Op de 2246 meter hoge berg Patscherkofel kun je elke dinsdag en donderdag tot 18.30 uur skiën, boven de lichtjes van de stad en onder de sterrenhemel. Dit is een unieke wintersportervaring die je niet wilt missen. De berg ligt maar een paar kilometer ten zuiden van Innsbruck.

Innsbruck winter avondskiën

Natuurbelevenis: rodelen op de Rangger Köpfl

Rodelen is pure winterpret, of je nu alleen gaat of met familie en vrienden. De rodelbaan op de Rangger Köpfl is met zijn lengte van meer dan 8 kilometer een van de langste in de regio. Na een mooie klim kun je genieten van een snelle afdaling, en onderweg kun je ook een pauze nemen voor een hapje in de gezellige hutten. Wil je het rustiger aan doen? Dan is een sneeuwschoenwandeling op de Simmeringalm, met een prachtig uitzicht over het Mieminger Plateau, een aanrader.

Innsbruck winter rodelen

Stadswandeling: door het park van Slot Ambras

Het park van Slot Ambras, hoog boven Innsbruck, is altijd een bezoek waard. In de winter, wanneer de sneeuw het kasteel bedekt, verandert het in een romantische plek. Maak een wandeling langs rotsen, kloven en bruggen, en wie weet kom je de kleurrijke pauwen tegen. Voor een extra bijzondere ervaring kun je met de gondel naar de Seegrube, waar je op 2000 meter hoogte op het zonnige terras van Cloud9 kunt genieten. Dit is het hoogste terras van Innsbruck.

Innsbruck winter Slot Ambras

Kerstsfeer: ontdek de kerstmarkten van Innsbruck

Innsbruck verandert elk jaar in een magisch winterwonderland dankzij de vele kerstmarkten verspreid over de stad. Van feestelijke verlichting tot heerlijke lekkernijen, er is voor elk wat wils. Dit jaar is er in Telfs zelfs een Victoriaanse kerstmarkt, compleet met een nieuwe musical gebaseerd op “A Christmas Carol”. Het dorp Telfs is een halfuurtje rijden van Innsbruck. Op 23 december wordt in het nabijgelegen dorp Igls een grote kerstoptocht gehouden om in de juiste sfeer te komen voor de feestdagen.

Innsbruck winter kerst

Cultureel evenement: het Telfer Schleicherlaufen

Elke vijf jaar vindt in Telfs het spectaculaire Schleicherlaufen plaats, een carnavalsoptocht vol kleurrijke kostuums, dansen en muziek. Dit Unesco-werelderfgoed trekt bezoekers van de hele wereld en vindt op 2 februari 2025 weer plaats. Meer cultuur ontdekken? Tijdens het Innsbruck Winter Dance Festival, van 30 januari tot 2 maart 2025, vinden er verschillende evenementen in het danstheater plaats.

Innsbruck winter carnaval

Tip: in de regio Innsbruck kun je tijdens je wintervakantie milieuvriendelijk reizen met bus, trein en tram. De gratis Welcome Card, die je krijgt bij minimaal twee overnachtingen, geeft je niet alleen toegang tot tal van activiteiten, maar ook tot het openbaar vervoer, zodat je Innsbruck gemakkelijk en duurzaam kunt verkennen. Voor meer info kun je kijken op de website van het toeristenbureau van Innsbruck: www.innsbruck.info

Foto's © Shutterstock.com; Innsbruck Tourismus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!