Met deze reisjas kun je kleding voor vijf dagen meenemen

Reisjas kledingAmsterdam, 13 oktober 2024 – Soms komen we geinige nieuwe reisgadgets tegen die ook nog eens praktisch zijn als je met het vliegtuig reist. Althans, dat denken we… nadat we deze stijlvolle parka tegenkwamen. Het is een reisjas met 14 binnenzakken waarin je kleding tot vijf dagen mee kunt nemen. Daarmee kun je tot honderden euro’s aan handbagagekosten besparen.

De FlyOn Jacket – zo heet deze nieuwe reisjas – is een project van de Italiaanse schoenenontwerper Diana Yanes uit Milaan. De parka heeft 14 binnenzakken met genoeg ruimte om die te vullen met jeans, ondergoed, een T-shirt, een paar schoenen, een gewone broek, een boek en toiletspullen. Er zijn aparte zakken voor je portemonnee, je paspoort en je smartphone.

Reisjas binnenzakken

Je kunt daarmee net zoveel dragen als het gemiddelde gewicht van een trolley voor je handbagage – zo’n 7 kilo. Reis je met een low budget luchtvaartmaatschappij, dan hoef je niet de extra kosten van de handbagage op te hoesten.

Hoe draag je deze reisjas

Je hebt natuurlijk wel een enorm gewicht op je schouders hangen, maar ook daar heeft Diana Yanes aan gedacht. Op koude dagen zal het een minder groot probleem zijn om met deze reisjas over de luchthaven te banjeren. Het is bovendien handsfree – want voor een korte vakantie of stedentrip hoef je geen trolley achter je aan te slepen of een rugzakje te dragen.

FlyOn Jacket als reisjas

Op warme dagen moet je de jas alleen even dragen tijdens het boarden van het vliegtuig, zodat het cabinepersoneel ziet dat je geen extra bagage meeneemt. Daarna kun je de jas onder je stoel proppen. En daarvoor heeft de ontwerpster de SmartTote bedacht: een speciale reistas zodat de FlyOn Jacket niet vies wordt. Opgevouwen is de tas een klein pakketje dat bijna niks weegt.

Getest en gekeurd

Zes mensen van het ontwerpersteam hebben de reisjas getest op verschillende vluchten in de wereld. Ze droegen de jas onder meer op vluchten naar de Verenigde Staten, Costa Rica, Italië, Roemenië, Griekenland en Turkije. Nergens kwamen ze naar eigen zeggen problemen tegen. Nooit was er een stewardess die zei dat ze toch wel een erg grote jas droegen. Ook bij de security waren er geen problemen,  zolang je natuurlijk geen vloeistoffen en elektronica in de jas stopt.

Reisjas parka

Als je de FlyOnJacket helemaal hebt volgestouwd, lijkt het op een puffer jacket. Leeg ziet de jas eruit als een strakke minimalistische parka die bovendien waterdicht is. Perfect dus voor een stedentrip.

De reisjas staat nu op crowdfunding platform Kickstarter en is te koop voor € 245. Best een hoop geld, dus je moet heel wat vliegen met prijsvechters voordat je de kostenbesparing eruit hebt. De parka is te koop in verschillende kleuren, van marineblauw tot zwart, en wordt wereldwijd verzonden. Kijk voor meer informatie op de website van Diana Yanes: www.dianayanes.com

Foto's © Diana Yanes Consulting/Kickstarter.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!