Deze gerechten krijgen we in 2030 voorgeschoteld op reis

Amsterdam, 8 september 2019 – In Azië en Zuid-Amerika zijn chapulines, een soort sprinkhaan, al jarenlang trendy als gerecht. En wat te denken van gefrituurde meelwormen in je algensalade. Science fiction? Toekomstmuziek? Niet echt….

De foodontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Voor je het weet zit jij tijdens je vakantie aan een bordje pasta met kweekvlees of aan een krekelkroket. TheFork, waarmee je een restaurant kunt reserveren, stelde een top 10 samen van gerechten die je in 2030 hoogstwaarschijnlijk op de menukaart terug gaat vinden. Je smaakpapillen worden aardig uitgedaagd! Loopt het water je al in de mond?

#1 McCricket

Insecten eten? Veel mensen gruwelen er van. Toch zijn er wereldwijd miljarden mensen die zo’n 1900 verschillende soorten insecten eten. Een kroket met sprinkhanen (chapulines) als voornaamste ingrediënt klinkt daarom zo gek nog niet. Deze McCricket zit boordevol eiwitten, mineralen en omega 3-vetzuren.

#2 Chili con Carne Coltivata

We kennen natuurlijk de Chili con Carne en de Chili sin Carne als vegetarisch alternatief. Maar wat te denken van de Chili con Carne Coltivata. Dit is chili met kweekvlees. Vlees dat in een laboratorium wordt gekweekt uit stamcellen van dieren en waar geen dier voor hoeft te sterven.

#3 Hybride Hamburger

In het kader van minder vlees eten vindt de hybride hamburger zijn weg naar de restaurants. Dat is een burger die bestaat uit een mix van 50 procent vlees en 50 procent groente.

#4 Circulaire soep van ‘lelijke groenten’

Van schil tot pit: alle delen van het product zijn gebruikt voor deze circulaire soep. Biologische knolselderij die vroeger het winkelschap niet zou halen. Wortelen die niet de gewenste vorm hebben en tomaten en paprika die anders zouden zijn vernietigd.

#5 Guacamole Hummus

Deze hybride dish combineert twee epische gerechten in de ultieme dip. Guacamole Hummus is fushion op z’n best en behoorlijk gezond bovendien.

#6 Voedzame zeeplanten salade

Zeewier is een zeeplant waarvan zo’n 500 eetbare soorten bekend zijn. Het mag dan wel groen en glibberig zijn, het is rijk aan mineralen, bevat sporenelementen en is een geweldige bron van diverse vitamines. Een voedzame zeeplanten salade van groenwieren, bruinwieren en roodwieren dan maar?

#7 Wraps met avocado en meelwormen

Oh my bug! Een wrap met wormen? Jazeker. Insecten vindt je in 2030 in allerlei gerechten terug. Wat te denken van een lekkere wrap met tomaatjes, kidneybeans, jalapeños, avocado en gefrituurde, eiwitrijke meelwormen.

#8 Chevice van blauwvistonijn uit het ‘lab’

Blauwvintonijn is gewild en schaars en daarom ook een van de duurste vissen. Dus waarom geen tonijnfilet opkweken op laboratoriumschaaltjes? Je kunt in Peru misschien wel de ceviche van labvis tegemoet zien. Verse rauwe blauwvistonijn waarvoor geen vis het leven liet, gemarineerd met citroensap, gember, koriander, groene peper en een sjalotje en afgetopt met biologische tomaatjes.

#9 3D geprinte chocoladetaart

Een uitgebalanceerde chocoladetaart uit de 3D printer en helemaal toegespitst op jouw persoonlijke voedingsvoorkeur, dieetbehoefte en smaak. Bijvoorbeeld verrijkt met extra voedingstoffen, zoals eiwitten, vitaminen of mineralen en met veel minder suiker.

#10 T-bone mammoet steak

Een wereld waarin we vlees in een laboratorium kweken, biedt oneindig veel mogelijkheden. Waarom genoegen nemen met bestaande dieren? Verschillende onderzoekers werken op dit moment aan de wederopstanding van prehistorische dieren, waaronder de mammoet en de dodo-vogel. Een T-bone mammoet steak kan zomaar het volgende grote culinaire ding worden. Hoewel het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat er een stukje mammoetvlees op je bord ligt.

Foto's © TheFork; Andrea Fongo | www.andreafongo.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!