Met deze reisorganisaties kun je weer op vakantie naar oranje landen

Reisorganisaties met vakanties naar oranje landenAmsterdam, 19 september 2021 – Wil je op vakantie naar een land buiten Europa? Als het aan de reisadviezen van de Nederlandse overheid ligt, hebben we in de rest van de wereld nog niet zoveel te zoeken. De kleurcode voor verreweg de meeste landen blijft hardnekkig op oranje staan, ook al stijgen de vaccinaties en daalt het aantal coronabesmettingen.

Er zijn zelfs steeds meer landen buiten Europa die dolgraag Nederlandse toeristen verwelkomen, op een verantwoorde coronaproof manier. Reisorganisaties in Nederland zijn er nu klaar mee. Ze willen niet eindeloos wachten tot een ambtenaar een land op ‘geel’ of ‘groen’ zet. Verschillende reisorganisaties gaan nu weer reizen aanbieden naar oranje landen waar je veilig op vakantie kunt. Na anderhalf jaar snakken we naar vreemde culturen!

Deze reisorganisaties gaan naar oranje gebieden

Momenteel zijn Canada en Jordanië de enige landen buiten Europa met kleurcode geel waar je als Nederlandse toerist naartoe kunt (met vaccinatiebewijs en/of een coronatest). Wil je graag naar een ander land met kleurcode oranje, dan kun je bij onderstaande reisorganisaties nu een reis boeken. Een quarantaine bij aankomst hoeft niet meer.

333Travel: biedt weer reizen aan naar Costa Rica, Dubai, Egypte, IJsland, Jordanië, Kenia, Malediven, Mauritius, Mexico, Namibië, Oman, Sri Lanka, Tanzania en Zuid Afrika. ► Lees meer op de website van 333Travel

Djoser: biedt weer reizen aan naar Botswana, Costa Rica, Ecuador, Egypte, Guatemala, Marokko, Mexico, Namibië, Peru, Sri Lanka, Tanzania, Turkije en Zuid-Afrika. ► Lees meer op de website van Djoser

Koning Aap: biedt weer reizen aan naar Costa Rica, Egypte, Guatemala, Honduras, Mexico, Oman en Saoedi-Arabië. ► Lees meer op de website van Koning Aap

Riksja Travel: biedt weer reizen aan naar Botswana, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Egypte, Georgië, Guatemala, Kenia, Marokko, Mexico, Namibië, Nicaragua, Panama, Peru, Sri Lanka, Tanzania, Zuid-Afrika. ► Lees meer op de website van Riksja Travel

Shoestring: biedt weer reizen aan naar Egypte en Turkije. ► Lees meer op de website van Shoestring

Tenzing Travel: biedt weer reizen aan naar Costa Rica, Dubai, Kenia, Malediven, Mauritius, Mexico, Namibië, Oman, Panama, Tanzania en Zuid-Afrika. ► Lees meer op de website van Tenzing Travel

TUI: biedt vanaf 15 oktober weer reizen naar de Kaapverdische Eilanden. ► Lees meer op de website van TUI

Mensen willen weer wereldwijd reizen

Ook de ANVR, de brancheorganisatie van reisondernemingen, heeft er genoeg van. ,,De belangrijkste belemmering voor het uitvoeren van reizen en vakanties naar bestemmingen buiten de EU zijn nog steeds de negatieve reisadviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken. Reisondernemingen kunnen al meer dan 1½ jaar niet ondernemen, terwijl de wereld er nu echt anders voor staat.”

Reisorganisaties vakantie oranje

Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR: “Ons advies aan het kabinet om de huidige reisadvisering wereldwijd aan te passen naar geel of zelfs groen is simpelweg omdat het echt kan. De succesvolle vaccinatiecampagne zorgt nu al voor bijna 80 procent volledig gevaccineerden, die vrij zouden moeten kunnen reizen wereldwijd. En tal van reizigers willen dat ook, merken onze reisorganisaties!”

De regering heeft wel een kleine versoepeling aangekondigd tijdens de laatste persconferentie: vanaf 22 september hoef je na terugkomst niet verplicht in quarantaine als je volledig gevaccineerd bent.

Verzekeraars en code oranje

Reisorganisaties zijn nog steeds flexibel, waardoor je je reis tot enkele weken voor vertrek kunt omboeken naar een andere bestemming. Je kunt natuurlijk ook zelf je reis regelen en je vliegticket en accommodatie boeken. Verzekeraars geven met hun reisverzekering niet thuis als je op vakantie gaat naar een land met code oranje.

Reisorganisaties kleurcode oranje

Maar daar heb je toch niet zoveel aan, zoals je in dit eerdere artikel kunt lezen. Het grootste deel van je ziektekosten is namelijk gedekt via de basiszorgverzekering. Je krijgt dan niet meer vergoed dan het bedrag wat een behandeling in Nederland zou kosten. De ANVR roept reisverzekeraars toch op dat zij in deze veranderende reiswereld hun rol pakken in het verzekerd op reis gaan. Dat zullen verzekeraars waarschijnlijk niet doen. Zij hebben geen enkele behoefte om vergoedingen uit te keren aan reislustige types.

Foto's © kavram/Shutterstock.com; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reacties

  • Hoi Eric, ik ben het helemaal eens met je mening, ook ik ben er helemaal klaar mee met die regeltjes van het Min. BuZa en ik kan je in het kort vertellen waarom, sinds 15-11-2015 ben ik gehuwd met een Hondurese (Internationaal laten vastleggen in Den Haag), sinds het uitbreken van de pandemie mijn echtgenote niet meer kunnen bezoeken of gezien dus dit jaar zou dat het derde jaar worden dat ik haar niet heb kunnen ontmoeten, ik snap/begrijp dus niet waarom men moeilijk doet bij een reisbureau (TUI waar ik altijd mee gevlogen heb) als ik een eventuele reis naar Honduras zou boeken onder de vermelding van “Noodzakelijke reis”, nee dat kan niet zeggen zei want (omdat KLM niet rechtstreeks vliegt op Honduras maar via Panama-stad) en ik dus 1-overnachting in Panama-stad moet doen word er gezegd dat het hotel waar ik me op dat moment bevind niet de verbinder wil zijn mocht je eventueel het Corona-virus toch onder de leden hebben (ondanks 2-vaccinaties en 1-boosterprik).
    Het word toch echt eens hoog tijd dat (ook het Nederlandse Min. BuZa) ook aan mijn soort mensen gaat denken want landen zoals Costa Rica, Panama etc. waar wel belangen zijn te vergaren door de overheid zijn in rasse schreden wel als geel gebied verklaard, maar Honduras waar niet veel te halen valt en één van de armste landen van Centraal Amerika is daar valt niets te verdienen.
    Met vriendelijke groet,
    Peter.


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!