Gebruikte auto’s die het overwegen waard zijn voor een vakantie

Gebruikte auto vakantieWil je op vakantie met de auto, maar heb je die nog niet en heb je ook weinig budget? De beste manier om geld te besparen op het kopen van een nieuwe auto is een gebruikte auto te zoeken. Hoewel ze ‘gebruikte auto’s’ worden genoemd, zijn sommige van deze voertuigen nog net zo solide als hun gloednieuwe modellen. Soms hebben ze niet meer dan 50.000 kilometer gereden.

Het kan echter erg lastig zijn om een gebruikte auto te kopen, aangezien niet alle auto’s een ‘tweedehands’ waarde hebben. Als je op zoek bent naar de beste auto voor een vakantie, hebben we deze lijst samengesteld met betrouwbare modellen die je als gebruikte auto kunt kopen. Zo kun je met volle teugen genieten van een autovakantie.

Deze aanbevolen auto’s hebben een hoge duurzaamheidsclassificatie, behouden hun waarde na vele jaren en bieden een redelijk brandstofverbruik. Zorg ervoor dat je een betrouwbare tweedehands autodealer bezoekt en koop niet bij een willekeurige verkoper in de straat.

Betrouwbaarheid, brandstofverbruik en bouwkwaliteit

#1 Volkswagen Polo 6R

De VW Polo 6R is de zesde generatie van de supermini-autoserie van Volkswagen. Het is een solide auto met een verleidelijke esthetiek en een vrij ruim interieur voor een auto in zijn marktsegment. De Polo 6 is betaalbaar en vergt weinig onderhoud. Zelfs het repareren van de voorbumper voor VW Polo 6R is eenvoudig. Dit is een kleine auto en de laadruimte is vrij klein, dus niet aan te raden als gezinsauto.

Gebruikte auto bumper

#2 Toyota Corolla

Er zijn veel redenen waarom veel mensen de Toyota Corolla jaar na jaar beoordelen als een van de sterkste en meest betrouwbare compacte sedans ter wereld. Deze compacte sedan staat bekend als enorm betrouwbaar en duurzaam. Bovendien heeft hij lage onderhoudskosten en is het brandstofverbruik het beste in alle Toyota-series. Vooral de Corolla uit 2007 krijgt een score van 5 op 5 als het gaat om betrouwbaarheid. Dit is echt solide rijgedrag voor kleine gezinnen.

#3 Honda CR-V

Overweeg je een SUV als je eerste auto voor een vakantie? Kijk dan eens naar de Honda CR-V. Het is een hele praktische en flexibele compacte SUV met lage onderhoudskosten en een redelijke verkoopprijs voor “gebruikte” modellen.

Gebruikte auto's

De Honda CR-V is geschikt voor een gezin van vijf personen en kan op verschillende terreinen rijden. Daarnaast is de bagageruimte groot genoeg voor de reistassen en uitrusting van het hele gezin. Deze SUV is zeer betrouwbaar en behoudt nog steeds zijn waarde als je besluit hem door te verkopen.

#4 Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is een serie compacte auto’s die wordt geprezen om haar lange levensduur en solide constructie. De meeste eigenaren van de VW Golf zijn van mening dat de compacte auto 200.000 kilometer kan afleggen voordat er serieuze aandacht aan de motor nodig is. Wel op voorwaarde dat deze goed wordt onderhouden, natuurlijk. Qua brandstofverbruik komt dit model niet als de beste uit de bus, maar de rijdynamiek is soepel en de auto is over het algemeen goed.

#5 Subaru Outback

Wat dacht je van een SUV met vierwielaandrijving die ruim genoeg is voor een gezinsvakantie of een picknick in de bergen? De Subaru Outback is een geweldige keuze met een solide aandrijflijn en all-wheel drive, wat eigenlijk de standaard is voor alle Subaru Outbacks.

Gebruikte auto SUV

Deze SUV wordt ook voor een goedkope prijs verkocht. Je vindt al een zeer goede onder de € 19.000, met minder dan 100.000 kilometer op de teller. Hoewel deze gebruikte auto ruige ritten aankan, ziet de Outback er behoorlijk stijlvol uit en is hij uitgerust met veel indrukwekkende technologie.

#6 Ford F-150

Als je een middelgrote pick-up truck zoekt, moet het zeker de Ford F-150 zijn. Dit is een geweldige truck die dankzij de grote bodemvrijheid en krachtige aandrijflijn over elke route kan rijden. De Ford F150 staat bekend om zijn uitzonderlijke stevigheid en hoge prestaties. Hiermee kun je zware spullen slepen, en je kunt uitkijken naar de V8-motoropties. De V6-modellen zijn sowieso nog steeds solide en goedkoper.

#7 Hyundai Sonata

Hier is een stijlvolle en toch betaalbare middelgrote sedan voor het hele gezin. De Hyundai Sonata is een van de beste modellen van het merk en heeft een hoog brandstofverbruik. Bovendien heeft de sedan een hoge betrouwbaarheid en krijgt de auto een goede beoordeling omdat er weinig onderhoud nodig is. De belangrijkste redenen om deze auto te overwegen zijn het ruime interieur en de moderne entertainmentvoorzieningen.

Verder lezen: info afkomstig van de website Autoweek.nl

Voor het laatst bijgewerkt op 27 augustus 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een gebruikte auto voor je vakantie, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *