Tips voor een vakantie op Bonaire

Bonaire: een introductie

Een vakantie in Bonaire beleef je op het meest rustige eiland van het ABC-rijtje in het Caribisch gebied (naast Aruba en Curaçao), een idyllisch oord wiens attracties vooral ónder water liggen. Met zijn heldere warme water, prachtige koraalriffen op een steenworp afstand van de kust en een enerverend onderwaterleven is Bonaire een van beste plekken om te duiken en te snorkelen. Het is niet voor niets dat de nummerplaten van de auto’s op Bonaire de toevoeging Divers Paradise met zich meedragen.

Deze ietwat rauwe en bijzondere gemeente van Nederland voor de kust van Venezuela is nog grotendeels ongerept. Tijdens je vakantie beleef je de natuur in de Cariben zoals die ooit was. Verwacht geen blitse hotels en een bruisend nachtleven, maar een eiland dat voor een deel uit woestijn bestaat en waar leguanen parmantig de weg oversteken. Op tachtig duikplekken kun je zeepaardjes, koraal en papegaaivissen bewonderen, maar bovengronds kun je fietsen over onverharde wegen of winkelen in de slaperige hoofdstad Kralendijk. Bonaire is ook de thuisbasis van Flamingo Island, een eiland met duizenden roze-rode flamingo’s.

Wil je een strandvakantie boeken naar Bonaire?
► Bekijk hier de reisorganisaties die reizen aanbieden naar Bonaire

Het eiland heeft geen kilometerslange zandstranden, maar er zijn genoeg hotels en resorts met een eigen privéstrand waar je in de zon kunt ontspannen. Je kunt een goedkope vakantie naar Bonaire boeken bij Vakantiedealz.nl en een wandeling maken door Washington Slagbaai Nationaal Park, zwemmen tussen zeeschildpadden en een lokale specialiteit proberen als Keshi Yena (kippastei met kaas). Het is moeilijk te geloven dat er zoveel te doen is op een eiland dat maar half zo groot is als Texel.

Reizen en vakantie in BonaireBonaire in een notendop

– Oppervlakte: 288 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 19.408 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 67 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Gemeente van Nederland;
– Hoofdstad: Kralendijk;
– Talen: Nederlands, Papiaments;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 21.700 (2015).

Informatie over visum Bonaire

Reizen en vakantie in BonaireStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Bonaire. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een andere bestemming. Een identiteitskaart is niet voldoende, ook is Bonaire officieel een gemeente van Nederland.

Bij aankomst dien je een volledig ingevulde en ondertekende ED-kaart (Embarkation-Disembarkation Card) in te leveren. Deze kaart krijg je uitgereikt in het vliegtuig of het schip waarmee je naar Bonaire komt.

Nederlanders mogen zonder visum maximaal 180 dagen op Bonaire verblijven. Dat hoeft niet een aangesloten periode te zijn. Voor een langer verblijf heb je een verblijfsvergunning nodig. Informatie daarover kun je inwinnen bij de Rijksdienst Caribisch Nederland: www.rijksdienstcn.com

Wat te zien en te doen op Bonaire: 10 tips!

Ben je op zoek naar tips over wat te doen en zien tijdens je vakantie op Bonaire? Er is genoeg te doen: je kunt het Pekelmeer bezoeken, struinen door het kleurrijke Kralendijk of leguanen spotten in een nationaal park. Lees hier 10 tips wat te zien en te doen op Bonaire

Tips over vliegen naar Bonaire

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Bonaire vliegen. Vrijwel dagelijks vertrekt er vanaf Amsterdam Schiphol een rechtstreekse vlucht naar het Caribische eiland. De vliegtijd naar Bonaire is 10 tot 11 uur. Lees hier meer over vliegen naar Bonaire

Overnachten op Bonaire

Bonaire overnachten
Bonaire heeft een ruime keuze om te overnachten, van luxe resorts en boutique hotels tot vakantievilla’s en appartementen. Verreweg de meeste accommodatie bevindt zich aan de stranden aan de westkant van het eiland. ► Lees hier de tips voor overnachten op Bonaire

Reisorganisaties Bonaire

Hier vind je Nederlandse reisorganisaties zijn gespecialiseerd in reizen en vakantie naar Bonaire. Van elke reisorganisatie vind je de contactgegevens. Op hun websites kun je terecht voor het boeken van een reis naar Bonaire. Lees hier meer over de reisorganisaties voor Bonaire

Communicatie op Bonaire

Internationaal toegangsnummer: +599
Alarmnummer ambulance: 912.
Alarmnummer politie: 911.
Alarmnummer brandweer: 919.
Alarmnummer kustwacht: 913.

Tijdsverschil met Bonaire

Tijdens onze wintertijd is het op Bonaire 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Bonaire 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Bonaire

De elektriciteit op Bonaire is voornamelijk 127 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Daarbij worden Amerikaanse stopcontacten gebruikt, die geschikt zij voor stekkers met twee rechthoekige pinnen. In hotels en resorts zijn in toenemende mate ook Europese stopcontacten te vinden voor 2-polige stekkers. De elektriciteit is dan 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het is dus raadzaam zowel een adapter als wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 6 juni 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op Bonaire, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto @ depositphotos.com/kjorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *