Booking Australië

Dé 6 onontdekte plekken in Australië

Als je aan Australië denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de stad Sydney, het kleurrijke Great Barrier Reef, het regenwoud in Daintree National Park en de Great Ocean Road, de bekende kustroute tussen Melbourne en Adelaide. Dit zijn de must-see’s van de gemiddelde vakantieganger. Maar door de focus te leggen op deze trekpleisters mis je de onontdekte plekken van Australië. De onontdekte plekken die soms heel afgelegen en soms juist in de bewoonde wereld liggen. Tijd dus om zes onontdekte plekken te delen om nog meer uit je rondreis door Australië te halen: ver van het massatoerisme en dicht bij het leven van de Aussies (en Aboriginals).

De verlaten wildernis van de Kimberley

In het noordwesten vind je de laatste verlaten wildernis van Australië. Deze regio heet de Kimberley waar avontuur gegarandeerd is. Het ruige landschap kenmerkt de Australische Outback met wisselende kleuren, bergen, rotspartijen en watervallen. Voor de echte avonturier: maak met een 4WD een autorit over de Gibb River Road. Dit is een 660 kilometer lange zandweg tussen Derby en Kununurra. Let wel op, de Kimberley is alleen begaanbaar in het droogseizoen tussen mei en oktober.

Het ongerepte eiland Tasmanië

Nog meer wildernis vind je op het eiland Tasmanië, die zijn naam dankt aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Hij zette in 1642 voor het eerst voet aan wal. Het wordt dus eens tijd dat meer Nederlanders bekend worden met dit onontdekte stukje Australië.

Tasmanië bestaat voor 37 procent uit nationale parken, natuurgebieden, reservaten en werelderfgoed. Maar houd ook je ogen open voor het bijzondere dierenleven. Zo kun je op het eiland wallaby’s, wombats, pinguïns, zeehonden, pademelons en de bekende Tasmaanse Duivel tegenkomen. Wist je trouwens dat Tasmanië bekend staat om de mooie wijngebieden? Iets wat nog maar weinig mensen weten.

Ontmoet Aboriginals in Arnhemland

Arnhemland ligt in het meest noordelijke deel van Australië. In dit gebied komt de Aboriginal cultuur tot leven, omdat de sporen van het verleden nergens zo zichtbaar zijn als hier. Het ruige gebied is nooit gekoloniseerd, waardoor de Aboriginals hier lange tijd afgesloten van de buitenwereld hebben kunnen leven. Vandaag de dag is het gebied een Aboriginal reservaat, waarvoor je voor een bezoek een speciaal toegangsbewijs nodig hebt.

Als je denkt dat de naam van dit gebied iets te maken heeft met Nederland, dan heb je gelijk. Ontdekkingsreiziger Matthew Flinders gaf het gebied de naam ‘Arnhemland’, wat verwijst naar zijn Nederlandse schip ‘De Arnhem’ dat weer vernoemd is naar de Nederlandse stad Arnhem.

Mornington Peninsula: dé bestemming van de locals in Melbourne

Deze kustplaats, waar goede wijnen hand in hand gaan met lekker eten, is de vakantiebestemming van de Melbournians. Mornington Peninsula ligt namelijk maar op een uur rijden van de stad Melbourne. Het schiereiland heeft een Mediterrane sfeer met gekleurde strandhuisjes, olijfgaarden, zo’n vijftig wijnkelders en goede restaurants.

Historie komt tot leven in Tenterfield

Tussen Sydney en Brisbane ligt het historische plaatsje Tenterfield: een van de belangrijkste historische gebieden van Australië. Hier gaf Sir Henry Parkes in 1889 een beroemde speech, die leidde tot de ‘Federatie van alle Australische Staten’ in 1901. Tenterfield staat sindsdien bekend als de ‘geboorteplaats van de Australische natie’. Je vindt in Tenterfield ook de New England Highway, de enige weg die Brisbane en Sydney tot 1950 met elkaar verbond.

Natuurliefhebbers en bourgondiërs gaan naar Noosa

Naast de Melbournians hebben ook de locals uit Brisbane een favoriete vakantiebestemming. Zij brengen, samen met fanatieke surfers, de zomermaanden graag door op de ongerepte stranden van de Sunshine Coast. Van deze Sunshine Coast is Noosa de parel! Het is namelijk een paradijs voor natuurliefhebbers en bourgondiërs. Zo kunnen bourgondiërs terecht in de gezellige dorpjes, waarvan Noosa Heads en Noosaville favoriet zijn met goede restaurants en cafés.

Als natuurliefhebber haal jij je hart op in Great Sandy National Park en Noosa National Park. De nationale parken hebben mooie baaien en golven die tegen de rotsen aanslaan. Je maakt hier mooie wandelingen, gaat hier windsurfen of een dag op pad met een kajak. Ook het achterland van Noosa kent prachtige meren, regenwoud en vulkanische rotsformaties.

Voor het laatst bijgewerkt op 2 september 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over dé 6 onontdekte plekken in Australië, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *