Nationaal Museum van China, Peking, China

De beste bezienswaardigheden in Peking

Offervat in Nationaal Museum van China, PekingVoor een compleet overzicht van de Chinese geschiedenis kun je een bezoek brengen aan het immense Nationaal Museum van China, aan de oostkant van het Tiananmen-plein in Peking. In 48 zalen leer je hier alles over China’s keizerlijke verleden, de Tweede Wereldoorlog, de streng-communistische periode en de moderne tijd. De collectie bevat meer dan 1,3 miljoen objecten, waaronder kunstvoorwerpen van brons, porselein en jade, Chinese kalligrafie en schilderijen, boeddhistische beelden, munten, antieke meubels van de Ming- en Qing-dynastie, archeologische vondsten en revolutionaire relikwieën uit de Opiumoorlogen die China uitvocht tegen Groot-Brittannië.

De oudste objecten betreffen twee snijtanden van de zogeheten Yuanmoumens van 1,7 miljoen jaar geleden, die behoren tot de oudste menselijke fossielen in China. Hoogtepunt is de Houmuwu ding, een vierkant offervat uit 1300-1046 voor Christus. Het met monsterkoppen gedecoreerde offervat van 832 kilo is het grootste nog bestaande bronzen voorwerp uit de oude wereld. Het werd gemaakt tijdens de Shang-dynastie, de eerste echte dynastie in China.

Het huidige Nationaal Museum van China bestaat sinds 2003 en is een samenvoeging van het voormalige Museum van de Chinese Revolutie en het Nationaal Museum van Chinese Geschiedenis. Na een grootschalige renovatie is het museum in 2011 weer heropend en twee keer zo groot geworden. Het Nationaal Museum van China is een van de grootste en drukst bezochte musea ter wereld. Het museum is voor buitenlandse toeristen gratis toegankelijk op vertoon van je paspoort. Adres: 16 E Chang’an Ave, Dongcheng Qu, Peking. Metrostations: Tiananmen East Station (metrolijn1) en Qianmen Station (metrolijn 2). De website is ook in het Nederlands: www.chnmuseum.cn

Nationaal Museum van China in Peking

Voor het laatst bijgewerkt op 4 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Nationaal Museum van China in Peking, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Nationaal Museum van China; Flickr.com/Robin Zebrowski.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *