Koningaap - India

Qutb Minar, Delhi, India

De beste bezienswaardigheden in Delhi

Qutab Minar in DelhiEen favoriete trekpleister onder toeristen in Delhi is de Qutb Minar (ook wel Qutab Minar genoemd), de hoogste stenen minaret ter wereld en een van de belangrijkste islamitische bouwwerken van India. De sierlijke toren van vijf verdiepingen is 72,5 meter hoog en werd in 1193 gebouwd door Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi na het verslaan van de Hindoestanen. Opmerkelijk genoeg is de minaret geconstrueerd uit verschillende soorten stenen. De eerste drie verdiepingen werden gebouwd van rood zandsteen, terwijl de vierde en vijfde verdiepingen bestaan uit marmer en zandsteen. De laatste verdieping werd pas in 1368 voltooid.

Aan de voet van de toren staat de Quwwatu’l-Islam Moskee, de oudste moskee in het noorden van India. Een inscriptie boven een van de ingangen meldt provocerend dat de moskee is gebouwd met materialen 27 verwoeste Hindoestaanse tempels. Op de binnenplaats van de moskee staat een ruim 2000 jaar oude ijzeren pilaar van zeven meter hoog. Volgens een legende wordt je wens vervuld als je je handen om de paal kunt sluiten als je er met de rug naartoe staat. Helaas is dat door een hekje tegenwoordig niet meer mogelijk.

Ook andere monumenten maken deel uit van het complex, waaronder de prachtige Alai-Darwaza poort. Deze is gebouwd in 1311 en wordt beschouwd als een meesterwerk uit de Indo-islamitische architectuur. Je kunt naar de top van de toren klimmen voor een adembenemend uitzicht over Delhi. De minaret van Qutb Minar en de omliggende archeologische gebied staan sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je vindt Qutb Minar een paar kilometer ten zuiden van Delhi in de wijk Mehrauli. Je kunt het monument te voet bereiken vanaf metrostation Qutab Minar. Geen website.

Qutb Minar in Delhi

Voor het laatst bijgewerkt op 22 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Qutb Minar in Delhi, India, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/Manish Vohra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *