Tips over vliegen naar Curaçao

Je kunt vanuit Nederland gemakkelijk naar Curaçao vliegen. De luchtvaartmaatschappijen KLM en TUI fly vliegen vrijwel dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Dit is een vlucht van 9½ tot 10½ uur. Als je een vliegticket naar Curaçao boekt bij TUI kun je met de Boeing Dreamliner vliegen, met meer beenruimte en stillere motoren.

Met beide luchtvaartmaatschappijen kun je ook vanuit Nederland naar Curaçao vliegen met een tussenstop op het Caribische eiland Sint Maarten. Je bent dan 12 tot 17 uur onderweg. Wil je vanuit Brussel naar Curaçao vliegen, dan zul je eerst naar Amsterdam moeten reizen. KLM en TUI fly zijn de enige vliegtuigmaatschappijen die het hele jaar door reguliere vluchten aanbieden vanuit Europa naar Curaçao. Vanaf november 2018 kun je met de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor wekelijks in het winterseizoen van Frankfurt naar Curaçao vliegen.

Er gaan ook vluchten vanuit het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Noord-Amerika naar het Caribische eiland. Divi Divi Air en InselAir vliegen vele keren per dag tussen Bonaire en Curaçao, een vlucht van 25 minuten. InselAir en Aruba Airlines vliegen meerdere keren per dag tussen Aruba en Curaçao, een vlucht van een halfuur. Ook zijn er vluchten tussen de Surinaamse hoofdstad Paramaribo en Curaçao.

Luchthaven van Curaçao

Alle internationale vluchten komen aan op Curaçao International Airport (CUR). Deze moderne luchthaven ligt aan de noordkust van het eiland, ongeveer 12 kilometer ten noorden van de Curaçaose hoofdstad Willemstad. Het vliegveld staat ook wel bekend als Hato Airport of Aeropuerto Hato. Naast de gewone passagiersterminal is er een aparte terminal voor privéjets, het Jet Centre Curaçao (www.jetcentrecuracao.com).

De luchthaven van Curaçao beschikt over geldwisselkantoren, een geldautomaat en een filiaal van de Maduro Curiels Bank (MCB). Voor winkelen kun je onder meer terecht bij een taxfreewinkel, een delicatessenwinkel, souvenirshops, een juwelier en een drogist. Er zijn verschillende cafés, koffietentjes en fastfoodrestaurants (Wendy’s). Er is een eerste hulppost en wifi is gratis beschikbaar voor passagiers. Website van de luchthaven: www.curacao-airport.com

Tegen betaling of met een frequent flyer-pas kun je gebruikmaken van de VIP Lounge in de vertrekhal op de tweede verdieping. Hier heb je de beschikking over drankjes, snacks, wifi en kranten en tijdschriften. Op het vliegveld zelf is geen hotel, maar op loopafstand (500 meter) is het Curaçao Airport Hotel (www.curacaoairporthotel.com). Het 3-sterrenhotel heeft 41 kamers en een buitenzwembad.

Vervoer van de luchthaven naar Curaçao

Voor het vervoer van de luchthaven naar bestemmingen in Curaçao kun je gebruikmaken van de taxi of shuttlebussen. Buiten is een taxistandplaats waar je 24 uur per dag een taxi kunt nemen (de taxi’s hebben een meter). Sommige hotels en resorts hebben eigen shuttlebussen om hun gasten van het vliegveld op te halen; informeer daarnaar bij het maken van een boeking.

Elk uur van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat vertrekt er een bus van Autobusbedrijf Curaçao naar Willemstad (buslijn 4B). Dit is een busrit van een kwartiertje. De eindhalte van de bus ligt in de wijk Otrabanda. Kijk voor meer informatie over de dienstregeling op de website: www.autobusbedrijf.org

Naast de aankomsthal zijn kantoren waar je een auto kunt huren. De grote internationale autoverhuurders zijn aanwezig op de luchthaven: Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz, National, Sixt en Thrifty.

Reizen met de boot naar Curaçao

In plaats van vliegen wil je vanuit naburige eilanden misschien wel met de boot naar Curaçao. Er zijn echter geen reguliere veerdiensten naar het eiland. In 2017 waren er wel plannen voor een veerdienst tussen Aruba, Curaçao en Paraguaná (in Venezuela), maar die is tot op heden niet van de grond gekomen.

Je kunt Curaçao wel bezoeken met een cruiseschip of met een eigen jacht of zeilschip. Er zijn inmiddels meer dan 20 verschillende Amerikaanse en Europese cruisemaatschappijen die een stop maken op het eiland. Curaçao is inmiddels een van de populairste cruisebestemmingen in het Caribisch gebied, met 600.000 cruisepassagiers.

Met je eigen boot kun je aanleggen bij verschillende jachthavens en ankerplaatsen in Curaçao. Voordat je naar het eiland vaart, moet je een Embarkation-Disembarkation (ED) Card invullen om door de immigratie te komen. Kijk voor meer informatie over de regels op de website van de Curaçao Ports Authority: www.curports.com

Voor het laatst bijgewerkt op 23 april 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Curaçao, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *