Wat te doen in Vlissingen: 15 tips!

Vlissingen wat te doenVlissingen is de grootste havenstad van Zeeland, een plek van zeehelden, krijsende meeuwen en een eeuwenlange maritieme geschiedenis. De zee zie je, ruik je en proef je in deze stad aan de Westerschelde, een van de weinige Nederlandse plaatsen met een Engelse vertaling. Zowel de Spanjaarden, Fransen, Duitsers en Engels zetten voet aan wal in Flushing, dat zo strategisch is gelegen aan de monding van de Noordzee.

Vlissingen is de geboorteplaats van Michiel de Ruyter, de beroemdste admiraal van Nederland, die nog volop wordt geëerd in de stad. Napoleon bouwde er een vesting en in de Tweede Wereldoorlog vochten de Duitsers en de geallieerden hevig om Vlissingen tijdens de Slag om de Schelde. Dat bewogen maritieme verleden kun je overal opsnuiven in de stad, maar ook nu nog speelt de zee een belangrijke rol. Nergens anders in Europa varen vrachtschepen zo dicht langs de kust als hier en loodsboten varen af en aan om die containerreuzen te begeleiden.

Zoek je accommodatie voor je vakantie in Vlissingen?
Reserveer hier online een hotel of appartement in Vlissingen

Vlissingen is echter ook een bruisende badplaats, met heerlijke zandstranden, de langste boulevard van Nederland en gezellige terrasjes met uitzicht op de zee. De stad heeft leuke attracties voor kinderen, moderne architectuur en een oude binnenstad waar verrassend veel 17e-eeuwse herenhuizen de oorlogsbombardementen hebben overleefd. Vlissingen is de perfecte bestemming voor een weekendje weg, maar blijf gerust wat langer als je zin hebt in een strandvakantie. Dompel je onder in dit nautische luilekkerland: hier vind je 15 tips wat te doen in Vlissingen!

Langste boulevard van Nederland

Je hebt Vlissingen niet gezien zonder een wandeling over de boulevard: de langste van Nederland! De boulevard strekt zich ruim 2 kilometer uit langs de Westerschelde, van het standbeeld van Michiel de Ruyter in het oosten tot het ‘windorgel’ bij het Nollestrand in het westen. Het windorgel is een geluidssculptuur van bamboebuizen dat gedreven door de wind verschillende tonen uitblaast.

Vlissingen boulevard

De boulevard is hét visitekaartje van Vlissingen, maar niet overal even fraai. Aan de kant van het centrum loopt die parallel aan een lager gelegen kade met lelijke graffiti op de muren en afstotelijke flats langs de straat. Hier kun je je benen strekken op een roestvrijstalen bank van liefst 133 meter lang, met uitzicht op voorbijvarende vrachtschepen. Het zou de langste bank van Europa zijn. De boulevard wordt gezelliger naarmate je richting de stranden loopt, met restaurants en terrasjes. Grappig weetje: dit is de enige boulevard van Nederland die pal op het zuiden ligt.

Vlissingen boulevard bank

Zeeuws maritiem muZEEum

Enkele eeuwenoude panden aan de oude haven van Vlissingen bieden onderdak aan het Zeeuws maritiem muZEEum, een van de grootste maritieme musea van Nederland. Hier kom je alles te weten over de trotse maritieme geschiedenis van Zeeland, van zeeslagen en tegenslagen tot overwinningen en bijzondere vondsten die uit scheepswrakken zijn opgedoken.

Wiel van Michiel in Muzeeum Vlissingen

Uiteraard is er veel aandacht voor Michiel de Ruyter, de beroemde zeeheld die in Vlissingen is geboren. Je ziet er zijn brieventas waarin hij belangrijke documenten bewaarde, maar ook zijn doodshemd, zijn doodsmasker en het houten stuur waarmee hij zijn schepen over zee navigeerde. Een deel van het museum is gevestigd in het Lampsinshuis, een oud stadspaleis uit 1641. Hier kun je met de lift naar de uitkijktoren op de vierde verdieping, voor een prachtig uitzicht over de Westerschelde en de daken van Vlissingen. Adres: Nieuwendijk 11, 4381 BV Vlissingen. Website: www.muzeeum.nl

Vlissingen Muzeeum

Ervaar de geschiedenis van Vlissingen tijdens een wandeling
Boek hier een stadswandeling in Vlissingen met een lokale gids

Piratenpark Het Arsenaal

Wil je wat doen in Vlissingen met de kinderen? Neem ze mee naar Het Arsenaal, is het grootste piratenpark van Nederland met talloze attracties rond het thema piraten. Zo kun je de wildste piratenavonturen beleven in de scheepssimulator, zeeziek worden in een piratenschip of jezelf de stuipen op het lijf jagen in een piratenspookhuis. Je ontdekt de verhalen over legendarische piraten als Black Bart, de meest ‘succesvolle’ piraat in de geschiedenis die tussen 1719 en 1722 liefst 450 schepen wist te kapen.

Piratenpark Het Arsenaal in Vlissingen

Je ziet originele piratenaccessoires, zoals de juwelen die ze droegen en de pijpen die ze rookten. Ook moderne piraterij komt langs, zoals de piraten die jarenlang vrachtschepen kaapten voor de kust van Somalië.

Vlissingen Arsenaal

Je kunt de lift nemen naar een uitkijktoren van 65 meter voor een panoramisch uitzicht over de Westerschelde, Vlissingen en het schiereiland Walcheren. Er is ook een zeeaquarium met inheemse en tropische vissen, krabben en kreeften, onder andere uit de Noordzee en de Westerschelde. In een bassin zwemmen roggen die je mag aaien. Het Arsenaal is gevestigd in een voormalige wapenopslag uit 1823. Trek zo’n 1 tot 1½ uur uit als je alles wil zien in Het Arsenaal. Adres: Arsenaalplein 7, 4381 BL Vlissingen. Website: www.arsenaal.com

Wil je Het Arsenaal met korting bezoeken?
Bekijk hier de beste deals voor Het Arsenaal

Pak wat zon op een van de stranden

Vlissingen staat niet echt bekend als een badplaats, maar toch is het de ideale plek om aan je kleurtje te werken. Vlissingen heeft maar liefst zes stranden, waaronder het enige stadsstrand in de provincie Zeeland. Dit is het Badstrand, een van de populairste plekken om te zwemmen en te zonnen. Dit is een mooi zandstrand van 750 meter lang en 100 meter breed waar je vanaf de boulevard zo naartoe kunt lopen.

Bij de strandpaviljoens Pier 7 Zandpaviljoen (www.pier7.nl) en Brasserie Blvd (www.brasserieblvd.nl) kun je terecht voor een koel drankje of een warme kop koffie. Bij Pier 7 krijg je een beetje het Ibiza-gevoel, met palmbomen en relaxte muziek. Ietsje verderop ligt het Nollestrand, ook en van de favoriete stranden van Vlissingen. Eten en drinken kan hier bij strandpaviljoen Panta Rhei (www.strandpaviljoenpantarhei.nl).

Vlissingen strand

Bijzonder van de stranden in Vlissingen is je vanaf je handdoek gigantische containerschepen voorbij ziet varen, richting de Westerschelde. Dat is leuk, maar dit kan ook een vloedgolfje veroorzaken op het strand. Leg je handdoek dus niet te dichtbij de branding. Op het Badstrand en het Nollestrand lopen in het hoogseizoen strandwachten rond om een oogje in het zeil te houden. Ook hebben beide stranden de Blauwe Vlag, wat betekent dat het schoon en veilig is.

Wil je wat actiefs doen in Vlissingen? Dan kun je vanaf de stranden door de duinen helemaal wandelen naar Zoutelande, de ‘hoofdstad van de Zeeuwse Rivièra’. Het is een wandeling van zo’n 8½ kilometer (2 uur). Natuurlijk kun je ook de fiets pakken.

Iguana Reptielenzoo

Van giftige schorpioenen tot sissende slangen: je vindt het in de Iguana Reptielenzoo. Het is een opvangcentrum voor afgedankte reptielen, amfibieën en geleedpotigen tegenover het Bellamypark in Vlissingen, waar de dieren gelukkig wel achter glas zitten. Dit is Europa’s grootste overdekte reptielendierentuin met meer dan 500 slangen, hagedissen, salamanders, schorpioenen, kikkers, schildpadden, spinnen en insecten uit de hele wereld.

Vlissingen Iguana

De giftige Keizerschorpioen is de kleinste (5 centimeter), de Netpython is met ruim 7 meter de grootste. Ook is er een babykamer waar eieren worden uitgebroed. De reptielen zijn te zien in vier gebouwen rondom een subtropische serre. De zoo is elke dag geopend tot 17.00 uur en de entree voor volwassenen is € 9,50. Adres: Bellamypark 31-37, 4381 CH Vlissingen. Website: www.iguana.nl

Reptielenzoo Iguana in Vlissingen

Maak een ritje met de Zonnetrein

Moe van een dagje slenteren door Vlissingen? Maak een ritje met de Zonnetrein Zeeland waarbij je op een ontspannen manier door het centrum van Vlissingen toert. De toeristische rondrit duurt een uur en brengt je langs alle hoogtepunten van de stad, zoals de boulevard, de oude markt en piratenpark Het Arsenaal. Je mag in- en uitstappen waar je maar wilt.

Vlissingen Zonnetrein

Je kunt trouwens ook gebruikmaken van een pendeldienst van het station naar het centrum van Vlissingen. Het is in ieder geval een milieuvriendelijke manier om Vlissingen te verkennen, want de Zonnetrein is een moderne solartrein die aangedreven wordt door zonne-energie en amper geluid maakt. Adres: Oude Markt 45, 4381 ER Vlissingen. Website: www.zonnetreinzeeland.nl

Ontdek Vlissingen relaxt aan boord van de Zonnetrein
Bestel hier online je tickets voor de Zonnetrein

De gangen van de Kazematten

Als je wat spannends wil doen in Vlissingen, duik je in de spookachtige gangen en gewelven van de Kazematten. Dit is een militair bouwwerk vlakbij de waterkant dat in 1811 werd gebouwd in opdracht van Napoleon om Vlissingen te beschermen tegen vijandelijk vuur. In de muren zitten gaten waardoor soldaten konden schieten.

Vlissingen Kazematten

Ze maakten deel uit van het Keizersbolwerk, een vesting die al in de 16e eeuw werd gebouwd vanwege de strategische ligging. De Kazematten werden in de Tweede Wereldoorlog voor het laatst gebruikt. Nu zie je er de slaapruimtes van de soldaten, de ruimte waar de wapens werden opgeslagen en de oude garnizoensbakkerij, waar 4800 broden per etmaal werden gebakken. De Kazematten worden beheerd door het muZEEum en zijn donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Adres: Nieuwendijk 11, 4381 BV Vlissingen. Website: www.muzeeum.nl

Museumschip Mercuur

Wil je weleens een echt marineschip van binnen zien? Stap aan bood van Museumschip Mercuur, een voormalig marineschip uit de jaren vijftig. Het kwam in 1954 als oceaanmijnenveger uit Amerika als de Hr. Ms. Onverschrokken. De mijnenveger was gebouwd van hout, om geen gevaar te lopen bij het opruimen van magnetische mijnen in de zee. In 1972 werd het omgebouwd tot torpedowerkschip om Nederlandse onderzeeboten te helpen. Tot 1987 was het in gebruik bij de marine als de Hr. Mr. Mercuur.

Vlissingen Museumschip

Nu kun je er aan boord zien hoe mijnen onschadelijk werden gemaakt en hoe het schip torpedo’s kon afvuren. Bekijk de kajuit van de commandant, de hutten van de officieren en de slaapverblijven van de bemanning, de commandocentrale, de radiohut en de machinekamer. Je ziet het marineschip liggen in de Dokhaven in het centrum van Vlissingen. Het ligt naast het Dok van Perry, het oudste droogdok van Europa dat dateert uit 1704. Adres: Houtkade, 4381 HA Vlissingen. Website: www.museumschip-mercuur.nl

Bewonder de Oranjemolen

Vlissingen had ooit 23 windmolens, maar de Oranjemolen is de enige die is overgebleven. Het is een korenmolen uit 1699 op luttele meters van de waterkant. Het is dan ook de molen die in Nederland het dichtste bij de zee staat. Door de ligging vlakbij de zee stond de molen regelmatig midden in een vuurlinie, dus het is eigenlijk een wonder dat-ie er nog staat.

Vlissingen Oranjemolen

Zo raakte de Oranjemolen eind 1944 nog beschadigd tijdens de Slag om de Schelde, een groot offensief van de geallieerden om toegang te krijgen tot de Antwerpse haven. Je kunt de molen gratis bezichtigen voor een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Adres: Oranjedijk 9, 4381 AV Vlissingen.

Sint Jacobskerk

Op de Oude Markt in de historische binnenstad van Vlissingen kun je een rondje wandelen rondom de Sint Jacobskerk, een van de oudste monumenten in de stad. De protestante kerk werd ingewijd in 1572, maar de oudste delen dateren mogelijk al uit het begin van de 14e eeuw. Een grote brand in 1911 heeft de kerk grotendeels verwoest, maar daarna is-ie weer steen voor steen opgebouwd.

Sint Jacobskerk in Vlissingen

Het verhaal gaat dat Michiel de Ruyter als 10-jarig jongetje stiekem een keer de kerktoren heeft beklommen. Wat wel vaststaat, is dat de beroemde zeeheld in de Sint Jacobskerk is gedoopt en getrouwd. De kerk wordt nog steeds gebruikt voor protestante diensten, maar er vinden ook regelmatig concerten plaats (check de agenda). Tegenover de kerk is het Sintjacobs Café (www.sintjacobscafe.nl), een aangename koffie-, thee- en wijnbar met terras waar je kunt lunchen en borrelen. Adres: Oude Markt 2, 4381 HK Vlissingen. Website: www.sintjacobskerk.nl

Filmfestival Film by the Sea

Filmliefhebbers moeten in september een gaatje vrijhouden in hun agenda voor een tripje naar Vlissingen. Sinds 1999 is de havenstad dan het toneel van Film by the Sea, een groot internationale filmfestival met ook wat aandacht voor literatuur. Tien dagen lang wordt je ondergedompeld in het beste wat film en boek te bieden hebben. Er worden meer dan 120 films en documentaires vertoond uit de hele wereld, zowel bekend als onbekend.

Ook is er een evenementenprogramma met lezingen, talkshows, colleges en concerten. De belangrijkste locatie is CineCity, een bioscoop met acht zalen. Daarnaast zijn er vertoningen op enkele andere plekken, zoals de drive-in bioscoop in de Machinefabriek. Kijk voor het volledige programma op de website: www.filmbythesea.nl

Maak een zeehondensafari

Je verwacht het niet met al die maritieme bedrijvigheid, maar in de wateren rondom Vlissingen leeft de grootste zeehondenpopulatie van de hele Westerschelde. Ook bruinvissen en dolfijnen zwemmen regelmatig voorbij. Vanaf de boulevard zie je ze niet, maar tijdens een zeehondensafari bestaat er wel een kans dat je dieren ziet. In de Binnenhaven van Vlissingen kun je inschepen op een rondvaartboot die je meeneemt naar zandplaten waar zeehonden liggen uit te rusten. Ook vaar je tussen de grote coasters door. Rederij Dijkhuizen verzorgt rondvaarten in juli en augustus. Website: www.rederij-dijkhuizen.nl

Tweede Wereldoorlog in Vlissingen

De Tweede Wereldoorlog heeft duidelijk haar littekens achtergelaten in Vlissingen. Van alle steden in Nederland is Vlissingen het meest gebombardeerd. Aan het einde van de oorlog was welgeteld één huis onbeschadigd. Veel historische panden zijn later gerenoveerd, maar toch is het centrum een ratjetoe van nieuwe en oude huizen.

Uncle Beach in Vlissingen

Tijdens de Slag om de Schelde in november 1944 landden de geallieerde troepen in Vlissingen om de stad en de rest van Zeeland te bevrijden. Het stukje strand waar ze aan land kwamen, heette Uncle Beach. Dit gebied langs de kust rond de Oranjemolen staat helemaal in het teken van de oorlogsjaren in Vlissingen. Je ziet er het Uncle Beach Monument ter nagedachtenis aan gesneuvelde soldaten en een monument voor de Joodse inwoners van Vlissingen die omkwamen in Duitse concentratiekampen.

Oude bakkerij in Vlissingen

Wandel ook even door de Kerkstraat in het oude centrum van Vlissingen. Hier werden de opnames gemaakt voor de film Slag om de Schelde uit 2020. Het straatje werd ingericht in de stijl van 1944. De bakkerswinkel op de hoek is als rekwisiet overgebleven, met ‘Elec. Bakkerij‘ op het raam.

Wil je meer weten over de Slag om de Schelde?
Boek hier wandeling met gids langs de Bevrijdingsroute

Bekijk de scheve flats

Hou je van moderne architectuur? Loop dan even langs de vijf scheve woontorens in de Gravestraat, die bekendstaan als de Dansende Dobberende Dozen (omdat ze als pakketjes in het water lijken te drijven). De vijf appartementencomplexen staan allemaal schuin en ook de ramen zitten schots en scheef erin. Alleen de vloer is verticaal van de torens, die allemaal een andere kleur hebben. Het meest markant is de grijze toren van tien verdiepingen op de hoek, die het meest uit het lood is geslagen. De flats met 45 appartementen zijn in 2015 gebouwd om de buurt een nieuwe impuls te geven. Je vindt ze vlakbij Het Arsenaal.

Scheve flats in Vlissingen

Fort Rammekens

Als je wat buiten Vlissingen wilt doen, kun je een uitstapje maken naar Fort Rammekens. Dit is het oudste zeefort van West-Europa, dat gebouwd is in 1547. Het fort werd gebouwd om de scheepvaartroute naar de belangrijke handelsstad Middelburg te bewaken. Net als Vlissingen zelf speelde het fort een belangrijke rol in de maritieme geschiedenis van Zeeland.

Fort Rammekens bij Vlissingen

In de VOC-tijd werden er zeelieden verpleegd, in de Franse tijd bemoeide Napoleon zich ermee en in de Tweede Wereldoorlog werd het fort onderdeel van de Duitse verdedigingslinie, de Atlantikwall. Dwaal rond in voormalige kruitkamers en geniet van het fraaie uitzicht op de Westerschelde. Fort Rammekens ligt in het gehucht Ritthem, 8 kilometer ten oosten van Vlissingen. Adres: Rammekensweg, 4389 TZ Ritthem. Website: www.fortrammekens.nl

Wat te doen in Vlissingen: praktische tips

Overnachten in Vlissingen

Voor een verblijf in Vlissingen kun je terecht in verschillende hotels, appartementen, bed & breakfasts en vakantiehuizen. In de zomer zijn er aan de stranden enkele strandhuisjes te huur. Voor de zomermaanden en tijdens het filmfestival is het raadzaam tijdig te reserveren. Voor uitzicht over de Westerschelde kun je het beste een hotel kiezen aan de boulevard, maar ook in het centrum van Vlissingen is goede accommodatie te vinden. Hou wel rekening met krijsende zeemeeuwen die je ‘s ochtends vroeg uit je slaap kunnen houden, dus neem voor de zekerheid oordoppen mee.

Zoek je voordelige accommodatie voor je vakantie in Vlissingen?
Reserveer hier een hotel of appartement in Vlissingen, tegen de laagste prijzen

Een bijzondere plek om te overnachten is de Gevangentoren Suite, op een toplocatie aan het begin van de boulevard. Het bevindt zich bovenin de 17e eeuwse Gevangentoren waren vroeger het uitschot van Vlissingen werd vastgehouden. Het is een super romantische plek waar je door vier omringende ramen eindeloos kunt turen naar passerende schepen en de mensen op de boulevard. Bij mooi weer zie je de skyline van Middelburg, Terneuzen en zelfs Knokke. De suite heeft een tweepersoonsbed, een eigen badkamer en een zithoek waar je kunt ontspannen. Je bereikt de suite via een trap van 80 treden. Dit is dé plek als je als romantisch stelletje wat te vieren hebt in Vlissingen. ► Boek een overnachting in de Gevangentoren Suite vanaf € 359

Gevangentoren Suite in Vlissingen

Goede reviews heeft het Amadore Hotel, een 4-sterrenhotel aan de boulevard en vlakbij het strand. Je kunt hier verblijven in ruime hotelkamers met uitzicht op de zee of de stad. Het hotel heeft meerdere terrassen waar je beschut buiten kunt zitten, een brasserie en een Aziatisch restaurant. In de oude binnenstad van Vlissingen is HOTELdeBEAUTEL een aanrader, een klein charmant boetiekhotel met vijf kamers die allemaal in een eigen stijl zijn ingericht. Het ontbijt krijg je ‘s ochtends in een picknickmand en er is een dakterras. Het hotel hoort bij Brasserie Jong, die ook nog drie vakantieappartementen verhuren.

Verblijf je liever in een vakantiepark? Vlakbij de twee populairste stranden ligt LARGO Noordzee Resort Vlissingen, waar je kunt overnachten in een villa, duinlodge of beach house. De strandhuisjes liggen direct aan zee! Dat betekent lekker inslapen en ontwaken met het geluid van de brekende golven. Het vakantiepark heeft verder een broodjesservice, fietsverhuur en een speeltuin. ► Boek hier je verblijf bij LARGO Noordzee Resort Vlissingen

Eten en drinken in Vlissingen

Aan de boulevard vind je talloze restaurants, cafés en terrasjes, met uitzicht op de zeeschepen die vlak langs de kust varen. Op de stranden zijn enkele strandtenten (meer lees je onder het kopje ‘strand’ hierboven). In het centrum is het Bellamypark het populairste uitgaansgebied, een plein met vele restaurants, bars en terrassen. Verder is er veel keuze rondom de Vissershaven en in de straatjes rondom de Sint Jacobskerk. Een lokale delicatesse zijn Zeeuwse mosselen, die vind je terug op talloze menukaarten van restaurants.

Vlissingen Bellamyplein

Aan de boulevard kun je een tafeltje reserveren bij Restaurant De Gevangentoren (www.restaurantdegevangentoren.nl), waar je vanaf het terras kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Westerschelde en de containerreuzen die voorbij varen. Op een heldere dag kun je zelfs de skyline zien van de Belgische badplaats Knokke. Het restaurant zit in een 16e eeuwse toren die in de 17e eeuw dienst deed als de stadsgevangenis van Vlissingen. Je kunt er terecht voor lunch en diner, met ook proeverijen en wijnarrangementen op de kaart.

Vlissingen Gevangentoren

Aan de Vissershaven naast het muZEEum vind je twee goede adresjes. De Gecroonde Liefde (www.degecroondeliefde.nl), vernoemd naar een schip waar Michiel de Ruyter op heeft gevaren, is een fijne plek voor lunch of koffie met taart. In het weekend kun je ook terecht voor diner (reserveren is aanbevolen). Daarnaast is Brasserie Jong (www.brasserie-jong.nl), een wijn- en cocktailbar met lekkere hapjes en proeverijen. Voor ontbijt is CityBeanz (www.citybeanz.nl) een relaxte plek met vriendelijk personeel, dagelijks geopend vanaf 08.00 uur.

Vlissingen ontbijten

Reizen naar Vlissingen

Vlissingen ligt op het schiereiland Walcheren in het zuidwesten van de provincie Zeeland, aan de monding van de Westerschelde. De stad is goed te bereiken, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Met de auto kun je Vlissingen bereiken via de snelweg A58, die vanuit Roosendaal in Noord-Brabant heel Walcheren doorkruist. Je kunt Vlissingen vanuit het noorden ook bereiken via de hoofdweg N57, via de Brouwersdam en de Oosterscheldekering. Vanuit Amsterdam is het circa 2 tot 2½  uur rijden.

In de binnenstad en langs de boulevard zijn verschillende parkeerterrein waar je betaald kunt parkeren. In het centrum zijn ook twee overdekte parkeergarages, De Fonteyne (www.defonteyne.nl) en Scheldeplein (www.mobilitybooker.com). Parkeren is hier goedkoper dan in de straat.

Ook met de trein kun je Vlissingen uitstekend bereiken. Vanaf Amsterdam CS rijdt een rechtstreekse intercity van de NS, die er zo’n 3 uur over doet. Busmaatschappij Connexxion (www.connexxion.nl) verzorgt regionale busdiensten vanuit andere plaatsen in Zeeland naar Vlissingen.

Voor meer informatie over wat te doen in Vlissingen kun je kijken op de officiële website van het toeristenbureau van de provincie Zeeland: www.zeeland.com

Voor het laatst bijgewerkt op 20 juli 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over wat te doen in Vlissingen, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Wereldreizigersclub; Roman Bjuty/Shutterstock.com; Dirk M. de Boer/Shutterstock.com; Booking.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *