Schaatsen op de Malediven

Amsterdam, 10 april 2018 – Waarom voor dat éne tropisch eiland kiezen als er nog duizend andere in de buurt liggen? Zon, zand, zee, kristalhelder water, koraalriffen en palmbomen. Had je al extra ijsblokjes in je glas? Wat moet er nog meer zijn om jouw paradijs compleet te maken?

Voor een resort op de Malediven is het lastig om origineel uit de hoek te komen. Een waaier aan watersportfaciliteiten en luxe accommodatie is doorsnee. En er komen mensen met genoeg geld om alles te kopen. Een dosis contrastpsychologie zorgt misschien voor wat effect: ijsschaatsen vast rijgen onder de tropenzon en wat klunen met uitzicht op de Indische oceaan? Huh? Aha! Iedereen is wakker!

Droomeilanden

De Malediven is een paradijs waar extravagante dromen gewoon werkelijkheid zijn. Vanuit je hotelkamer met een waterglijbaan de zee in? Het kan op Soneva Jani. Een hotelkamer met uitschuifbaar dak zodat je onder de blote hemel kan slapen? Geen probleem. In een wetsuit naar het glazen onderwaterrestaurant? Zo geboekt op eiland Rangali. De stress van social media aan je Instagram-butler uitbesteden? Die loopt er ook rond!

Van je hotelkamer de zee in glijden kan op de waterglijbanen van Rangali eiland (foto Conrad hotel)

Jumeirah Vittavel resort krijgt alvast de credits een attente gastheer te zijn. Tijdens de kerstvakantie in 2016 verzuchtte de dochter van jaarlijks terugkerende hotelgasten haar ongenoegen. Ze droomde van een wintersportvakantie en de schaatsen die thuis in de kast lagen. Het is weer eens wat anders dan skiën in Qatar. Haar kerst zal dit jaar het beste van twee werelden verenigen. Schaatsen op een tropisch eiland! Zonder winterjas, maar wel met een lekker ijsje om genoeg af te koelen.

Tropische schaatsbaan

De ijsbaan aan het strand ligt op 20 minuten per catamaran van de hoofdstad Malé. Op de 170 spiegelgladde vierkante meters is het enkel wat minder warm door de schaduw. De ijsbaan is gebouwd uit kunststof Glice-platen van Zwitserse makelij. Er verdwijnt dus geen fortuin aan het betalen van water- en energierekeningen. Een ecologisch verantwoorde keuze als we dan toch de decadente toer op gaan.

Na uitgebreid onderzoek op andere schaatsbanen werd de ideale afmeting en materiaal gevonden voor een schaatsbaan aan het strand. (foto: Jumeirah Vittavel)

Elke middag is de baan open voor schaatsen en ijshockey. Hotelgasten maken er exclusief gebruik van. Er komen uiterst beperkte bezoekuren voor de buren op het eiland. De eerste twee uur tropisch schaatsen kosten $ 75. Schaatsen, bescherming, hebbedingetjes als leuk aandenken en ijs als toetje zijn inbegrepen. Wie vaker wil komen, betaalt daarna $ 50 per keer waarvoor je de uitrusting en een grote ijscoupe krijgt.

Olympisch goud met zicht op zee

De meervoudig olympisch winnaar Evgeni Plushenko kwam twee weken geleden als opening de baan inschaatsen. Voor de Russische kunstschaatser zal het een bevreemdende ervaring geweest zijn. Na de sierlijke figuren op de gloednieuwe ijsbaan, kon hij meteen in een zwembroek verder. Schaatsen uit, over het witte strand en duik in de warme zee. Zou er vanaf nu ook op een tropisch eiland getraind worden voor de Olympische Winterspelen?

Ook onder de tropenzon je schaatsbenen in conditie houden. (foto Jumeirah Vittavel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Nele is een verhalenverzamelaar en heeft al heel wat alleen rondgereisd. Van Oezbekistan tot Madagascar, over de Armeense bergen tot in Kameroen. Voor elk nieuw land leert ze zichzelf een pakketje basiswoorden in de lokale taal. Verder zitten een open vizier, een onversneden onderzoekershart en een gezonde intuïtie ook altijd in haar rugzak. Voor als ze het land uitgaat, lekker op de internetgolven surft of gewoon naar de andere kant van de stad fietst.