Nederlander spelen in Japan

Rondreizen Japan

Dejima, NagasakiAmsterdam, 1 maart 2016 – Toeristen kunnen binnenkort ‘Nederlander’ spelen in Japan. Het eilandje Dejima in de stad Nagasaki wordt helemaal teruggebracht in de stijl van de zeventiende eeuw, toen het een handelspost was van de Nederlanders.

Dit jaar worden zes huizen op het eilandje gerestaureerd, inclusief een opslagplaats waar de Nederlandse handelsreizigers hun geïmporteerde goederen bewaarden. Daarnaast kunnen bezoekers de leefstijl aannemen van de Nederlanders van vier eeuwen geleden, melden Japanse media. Toeristen kunnen zich in de kleding hijsen van toen, kunnen dezelfde traditionele zeventiende eeuwse maaltijden eten en kunnen een potje biljart spelen, net zoals de Nederlandse handelaren destijds deden.

Het kunstmatige eilandje Dejima in de haven van Nagasaki was van 1641 tot 1859 een handelspost van de Nederlanders. Het was het enige contact tussen het afgesloten Japan en de westerse wereld. Nederlanders introduceerden daar allerlei westerse gewoonten in Japan, zoals vleesgerechten, koffie, wijn, opera en westerse muziek. Ze dropten er zelfs olifanten die uit andere Aziatische landen waren meegenomen.

Dejima is dan misschien interessant voor Nederlandse toeristen in Japan, de inwoners van Nagasaki kan het eilandje niet echt boeien. Door het ‘authentieke stadsgezicht’ terug te brengen, moet Dejima een soort attractiepark worden en ook locals aantrekken. ,,Zo kunnen bezoekers op een leuke manier kennismaken met zowel de Japanse als de wereldgeschiedenis”, zeggen de initiatiefnemers. ,,Het moet een plek worden waar toeristen en Japanners trots op zijn. Een plek waar mensen uit alle windstreken bij elkaar komen, net zoals dat ooit was.” Nieuwsgierig? Kijk dan voor meer informatie op www.nagasakidejima.jp

Foto © Dejima Restoration Office Nagasaki.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!