Tips voor een vakantie in Palau

Palau: een introductie

Een vakantie in Palau beleef je in een tropische archipel van ruim 500 eilanden in de noordelijke Stille Oceaan, een onbetwist paradijs voor iedereen die van duiken en snorkelen houdt. De kleine en rijke republiek staat bekend als een van de beste duikbestemmingen ter wereld, met indrukwekkende koraalriffen, grotten, tunnels, kliffen, scheepswrakken en onderwaterleven dat je bijna nergens anders tegenkomt. Blue Corner prijkt bovenaan de bucketlist van elke fanatieke duiker, een plek waar grote zwermen napoleonvissen, rifhaaien en koraalvlinders een onderwatershow voor je uitvoeren.

Ook zonder duikbrevet is een vakantie in Palau onvergetelijk. Alleen een snorkel is genoeg om te zwemmen in Jellyfish Lake, een meer met miljoenen goudkleurige kwallen die je zonder problemen kunt aaien. Doordat ze al lang geleden van de zee zijn afgesneden, zijn de kwallen hun giftige angel kwijtgeraakt en kunnen ze je niet meer steken. Palau is ook een van de weinige landen in de Pacific met Unesco-werelderfgoed. De Rock Islands zijn 445 onbewoonde vulkanische eilandjes die als groene paddenstoelen uit de turkooiskleurige lagunes opdoemen. Je kunt in Palau kajakken, surfen, zonnebaden of een van de intrigerende overblijfselen bezoeken uit de Tweede Wereldoorlog, toen er hevige veldslagen plaatsvonden tussen de Amerikanen en de Japanners. In donkere lagunes liggen nog de wrakken van schepen en vliegtuigen en verspreid over de eilanden liggen vergeten bunkers, schuilplaatsen en verroeste machinegeweren.

Het getuigt van de tumultueuze geschiedenis van de eilandrepubliek, waar verschillende westerse mogendheden de dienst probeerden uit te maken. Palau werd pas in 1994 onafhankelijk en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de duurste en meest exclusieve vakantiewalhalla’s ter wereld. Een reis naar deze lieveling van Moeder Natuur met zijn prachtige omgeving, vreemde zeedieren en merkwaardige lokale delicatessen (soep van vleermuizen) zal je nog lang bijblijven.

PalauPalau in een notendop

– Oppervlakte: 459 vierkante kilometer (twee keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 21.431 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 47 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Ngerulmud;
– Talen: Engels, Palaus;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 16.700 (2017).

Informatie over visum Palau

Reizen en vakantie in PalauStaatsburgers uit Nederland en België hoeven vooraf geen visum aan te schaffen voor een vakantie in Palau. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Bij aankomst in Palau krijg je een toeristenvisum waarmee je 30 dagen op het eiland kunt blijven. Bij de immigratiedienst ter plaatse kun je het visum twee keer verlengen, voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij het Consulaat van Palau in Nederland of België.

Wat te doen op Palau: 10 tips!

Palau staat bekend om de onderwaterwonderen, maar er is veel meer te doen op deze schitterende eilanden. Verken de archipel met een kano, bezoek mysterieuze stenen, zoek verkoeling bij een waterval en zwem met dolfijnen. Lees hier onze tips wat te doen op Palau

Overnachten op Palau

Ondanks de afgelegen locatie in de Stille Oceaan heeft Palau verbazingwekkend veel keuze om te overnachten. De accommodatie varieert van luxe 5-sterrenresorts en boutique hotels tot motels en bungalows. Lees hier meer over overnachten op Palau

Reizen naar Palau

Om naar Palau te reizen, ben je wel even onderweg. De archipel ligt ten noorden van Papoea Nieuw-Guinea en ten oosten van de Filipijnen. Vliegen is de enige manier om op Palau te komen, waarbij je altijd een keer moet overstappen. Lees hier alle tips over reizen naar Palau

Communicatie in Palau

Internationaal toegangsnummer: +680.
Alarmnummer noodgevallen: 911.

Tijdsverschil met Palau

Tijdens onze wintertijd is het op Palau 8 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Palau 7 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Palau

De elektriciteit op Palau is 110-120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 mei 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Palau, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/optionm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *