Hoe geef je een smartphonebatterij een langer leven op reis?

Smartphonebatterij op reisEen van de grootste frustraties op reis is het leeglopen van de batterij van je smartphone. Vaak zit er informatie op die je nodig hebt om verder te kunnen reizen. Dat kan een reserveringsbevestiging zijn voor een hotel of autoverhuur, of digitale documenten of toelatingen die je moet kunnen tonen voor het land waar je naartoe gaat.

Je telefoonbatterij een langer leven geven is hier de boodschap. Er zijn heel wat tips en tricks die je daar bij kunnen helpen. In dit artikel leggen we je uit hoe ook jij langer van een laadbeurt van je batterij kunt genieten op reis.

Tips om je batterij een langer leven te geven

Wanneer je de batterij van je telefoon minder moet opladen, verleng je de algemene levensduur van die batterij. Dus dat is dan ook mooi meegenomen.

Schakel de apps uit die je niet gebruikt

Een app die je niet afsluit, blijft op de achtergrond verder draaien. En dat verbruikt uiteraard stroom. Dus sluit af wat je op dat moment echt niet echt gebruikt. Stel je voor dat je een paar handen gepokerd hebt en je neemt een pauze. Laat de pokerapp dan niet langer openstaan. Wanneer je het spel wilt hervatten is die app in een mum van tijd opnieuw opgestart.

Gebruik niet de volledige helderheid van je scherm

Je kunt de helderheid van je scherm aanpassen. Op volle helderheid verbruikt die instelling heel wat capaciteit van je batterij. Je kunt dat merken wanneer de besparingsfunctie bij een lage batterijspanning opstart. Gebruik niet meer helderheid dan nodig om je taken mee uit te voeren.

Zet je smartphone op vliegtuigstand

Wanneer je de telefoon op vliegtuigstand zet, schakel je alle externe communicatiemogelijkheden uit. Je kunt dan niet langer gebruikmaken van het internet, en ook geen oproepen plaatsen of ontvangen. Maar wanneer je een vliegreis maakt of een lange overtocht met een boot, heb je toch geen verbinding.

Smartphonebatterij vliegtuig

Schakel de push notificaties uit

Heel wat apps staan ingesteld om je op de hoogte te brengen als er nieuwe berichten of ontwikkelingen zijn. Dat zijn de zogeheten ‘push notificaties’. Maar dan wordt meteen ook die app geactiveerd, en dat zorgt weer voor een groter verlies van batterijduur. Schakel dus de push notificaties uit van apps die niet belangrijk zijn op reis.

Schakel de lokalisatieservice uit wanneer je die niet nodig hebt

Ook veel apps maken gebruik van je precieze GPS-locatie. Dat kan handig zijn voor bepaalde functies, zoals voor het gebruik van een routeplanner. Of wanneer je bepaalde zoekacties in je omgeving wil lanceren. Maar ook hier geldt dezelfde regel: wanneer je die service niet echt nodig hebt schakel die dan uit. Je doet dit in je menu-instellingen → apps.

Smartphonebatterij GPS

Ook Bluetooth gaat met batterijpower aan de haal

Bluetooth is een geweldige manier om randapparatuur, zoals audiomateriaal, op je smartphone aan te sluiten. Maar schakel Bluetooth uit wanneer je geen externe apparaten in gebruik hebt. Je batterij blijft dan langer opgeladen.

Zorg dat je toestel bij niet gebruik in waakstand gaat

Je kunt instellen dat je toestel sneller in de slaapmodus gaat wanneer je ‘m niet gebruikt. Dit kan een echt aanzienlijke besparing van de batterijduur opleveren.

Schakel wifi uit van je smartphone

Zolang je wifi functie ingeschakeld is, blijft je smartphone scannen naar draadloze verbindingen in je buurt. Schakel wifi dus uit als je gebruikmaakt van een 3G/4G/5G-netwerl of als je op een plek bent waar helemaal geen bereik is. Het nodeloos scannen naar een verbinding kost energie van je telefoon.

Smartphonebatterij leeg

Zorg voor de algemene levensduur van je batterij

Een batterij die je tijdens het dagelijks gebruik op de juiste manier behandelt, zorgt ervoor dat die beter functioneert. Je geniet hierdoor veel langer van een batterij met volledige capaciteit na het laden. Hier vind je enkele tips om de levensduur van je smartphonebatterij te verlengen op reis:

●  Laad je batterij op voor het niveau onder 40 procent zakt.
●  Laat je smartphone niet aan de oplader liggen wanneer de batterij volledig opgeladen is.
●  Bewaar de telefoon niet op een te warme, maar ook niet op een extreem koude plaats.

Voor het laatst bijgewerkt op 5 september 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een smartphonebatterij en reizen, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *