Tips voor een vakantie in Saint Kitts en Nevis

Saint Kitts en Nevis: een introductie

Een vakantie op Saint Kitts en Nevis beleef je in het kleinste land van de Caraïben (en van het hele westelijke halfrond), twee paradijselijke en tropische eilanden die bekendstaan om het prachtige landschap, de ontspannen sfeer en de vele wilde apen. Saint Kitts is al meer dan 300 jaar het leefgebied van duizenden Afrikaanse groene apen sinds Franse slavenhandelaren de dieren in de 17e eeuw meenamen uit West-Afrika.

De apen voelden zich helemaal thuis op het eiland en hebben zich rap vermenigvuldigd. Voor de bevolking zijn ze inmiddels een plaag, maar voor toeristen zijn ze een attractie. In Saint Kitts en Nevis is echter meer te doen dan het maken van een selfie met een green monkey. Je kunt er vakantie vieren op het strand, duiken, zeilen, wandelen door het regenwoud of een vulkaan beklimmen. Je kunt een trektocht maken naar de uitgedoofde krater van de Mount Liamuiga op 1155 meter hoogte, het hoogste punt van Saint Kitts. Je kunt daar zelfs Sint Eustatius zien liggen.

Saint Kitts en Nevis hebben een rijke (en complexe) geschiedenis, als een van de eerste gekoloniseerde eilanden in het Caribisch gebied. Columbus ontdekte de eilanden in 1493, maar het waren vooral de Fransen en de Engelsen die zich de eeuwen daarna om Saint Kitts en Nevis bekommerden. Met een fort uit de zeventiende eeuw, een voorliefde voor cricket en hotels op voormalige suikerplantages zie je nog de overblijfselen van deze koloniale tijd. De luxueuze tweelingeilanden bieden een ideale vakantie-mix van ontspanning, geschiedenis en avontuur. En Saint Kitts en Nevis liggen slechts 4 kilometer van elkaar, een stukje dat je zelfs zwemmend zwemmend kunt afleggen.

Saint Kitts en NevisSaint Kitts en Nevis in een notendop

– Oppervlakte: 261 vierkante kilometer (iets groter dan Texel);
– Inwoneraantal: 52.715 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 202 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Basseterre;
– Talen: Engels;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 26.800 (2017).

Informatie over visum Saint Kitts en Nevis

Reizen en vakantie in Saint Kitts en NevisStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Saint Kitts en Nevis. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Saint Kitts en Nevis te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in Saint Kitts en Nevis verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Saint Kitts en Nevis in Brussel.

Wat te doen in Saint Kitts en Nevis

Verlaat de prachtige zandstranden en je kunt door regenwouden trekken, het Britse koloniale verleden opsnuiven en dwalen door oude landgoederen. Beklim de hoogste berg en hoor de trieste verhalen over het slavernijverleden. Lees hier alle tips wat te doen op Saint Kitts en Nevis

Overnachten in Saint Kitts en Nevis

Saint Kitts en Nevis overnachten
Op de twee Caribische eilanden van Saint Kitts en Nevis is genoeg keuze om te overnachten. Je kunt terecht in uiteenlopende soorten accommodatie, van hotels en luxe resorts tot gerestaureerde landhuizen op voormalige suikerplantages. ► Lees hier meer over overnachten in Saint Kitts en Nevis

Vliegen naar Saint Kitts en Nevis

Je kunt vanuit Nederland niet rechtstreeks naar Saint Kitts en Nevis vliegen, maar je kunt de eilanden wel makkelijk bereiken met een overstap. De makkelijkste manier is door een overstap op Sint Maarten, waar je met KLM naartoe kunt vliegen. Lees hier alle tips over vliegen naar Saint Kitts en Nevis

Communicatie in Saint Kitts en Nevis

Internationaal toegangsnummer: +1 869.
Alarmnummer ambulance en politie: 911.
Alarmnummer brandweer: 333.

Tijdsverschil met Saint Kitts en Nevis

Tijdens onze wintertijd is het in Saint Kitts en Nevis 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Saint Kitts en Nevis 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Saint Kitts en Nevis

De elektriciteit in Saint Kitts en Nevis is 230 volt, met een frequentie van 60 Hertz. In sommige hotels en resorts vind je echter ook 110 volt. Het land gebruikt Britse en Amerikaanse stopcontacten die niet geschikt zijn voor Europese stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 6 april 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Saint Kitts en Nevis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/Wirepec; St. Kitts Tourism Authority.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *