Een reis naar de lekkerste restaurants in Europa!

Klaar voor een reis in Europa? Niet zomaar eentje, maar een culinaire reis door de smakelijkste plekken van ons continent. We nemen je namelijk mee naar de lekkerste restaurants in Europa! Are you ready?

Je mikt dus net dat tikkeltje hoger. In plaats van internationale gerechten te bestellen in ons koude kikkerlandje, ontdek je ze in het land zelf. Beter kan het toch niet? Of je nu zin hebt in typisch Italiaans, Spaans of Duitse gerechten, je ontdekt het als beste allemaal in het land van herkomst. Mamma mia, délicieuse!

#1 Madrid

Madrid is de hoogst gelegen hoofdstad in Europa. En natuurlijk de stad die bekend staat om zijn heerlijke tapas! Deze hapjes eet je ofwel rond drie – vier uur in de middag of rond negen uur ‘s avonds met een drankje erbij. Daar hou je het beste even rekening mee. De Madrilenen eten namelijk laat. Wil je graag naar een typische tapas en wijnbar? Ga dan zeker naar Taberna Don Ramon in de wijk Salamanca. Het restaurant ziet er heel basic uit, maar je bestelt er heerlijke tapas en kiest uit een rijk aanbod aan wijnen. In deze taberna leer je het echte Madrileens leven kennen.

#2 Parijs

L’amour l’amour, Parijs de stad van de liefde. Zin om romantisch en lekker te eten? Probeer zeker Monsieur Bleu aan Palais de Tokyo. Ze hebben een prachtig terras en je kunt genieten van een heerlijke lunch of diner met uitzicht op de Eiffeltoren. Romantischer kan het toch niet?! Zin in wat cultuur? Wel, bezoek voordien Palais de Tokyo en dwaal rond in hun boekenwinkel. Je vindt  er een overaanbod aan leuke magazines en interessante boeken. Jij zal alvast niet op je honger blijven zitten…

#3 Milaan

De stad van design, mode en natuurlijk… lekker Italiaans eten. Zin in pasta carbonara, napoletana of de typische spaghetti bolognaise? Italië is the place to be! Voor typische Milanese gerechten kun je het beste eten bij Osteria Delbinari. Niet enkel de gerechten zijn de moeite waard, maar ook het interieur. Je eet namelijk in sierlijke tuinkamers. Charmant, uniek en vooral dat tikkeltje anders! Toch meer zin in een simpele maar smaakvolle carbonara? Dan ben je bij Ristorante da Oscar aan het juiste adres! Zij staan in Milaan bekend om hun spaghetti carbonara.

#4 Hamburg

Nee, hier eet je niet enkel hamburgers! Hamburg is de tweede grootste stad in Duitsland en heeft de belangrijkste haven. Hamburg is een prachtige stad die toeristen vaak nog links laten liggen. Het is echt wel de moeite waard, zowel om te bezoeken als op culinair vlak. Profiteer van dit uniek moment om de Duitse keuken te leren kennen. Zo’n echt Duits restaurant is Das Dorf, ze serveren de typische maaltijden maar ook vergeten maaltijden. Probeer er wienerschnitzel of lam en combineer het met de Duitse sprankelwijn Geldermann.

#5 Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland. Hier wordt de typisch mediterrane keuken geserveerd met veel gebruik van olijfolie, kruiden, groenten wijn, olijven, vis en vlees. Typisch zijn hun ovenschotels, zoals de moussaka en pastitio. Bij restaurant Lithos kun je terecht voor een traditionele moussaka. Bestel er ook zeker een Griekse salade bij. Ze hebben een menukaart op de website staan en je kunt er ook online reserveren.

Welke stad en restaurant bezoek je eerst? Neem enkele dagen vrijaf, bestel je vliegtickets en hop, je bent ermee weg! Veel plezier en geniet van de culinaire hoogstandjes 🙂 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!

Win een reis of vakantie!

Win een reisWaarom zou je nog sparen voor je volgende reis of vakantie? Die kun je namelijk ook winnen. Elke week verschijnen er nieuwe prijsvragen op internet waarbij je kans maakt op een gratis vakantie, droomreis, stedentrip, vliegticket, verblijf of verwenweekend. Zeker voor reizigers met weinig budget én een hoge reiskoorts is het de moeite waard mee te doen met een van de prijsvragen. Hoe vaker je meedoet, hoe groter de kans dat je een reis wint. Wie wil er nou niet op een gratis vakantie?

De Wereldreizigersclub helpt je een handje, en maakt elke week een selectie van nieuwe prijsvragen voor het winnen van een reis of vakantie. Om het makkelijk te maken, staat er meteen bij wat je moet doen en wordt het goede antwoord al gegeven. Soms hoef je alleen maar een formulier in te vullen (waarbij je vervolgens wel vastzit aan een abonnement op een nieuwsbrief), de andere keer moet je een product kopen in de supermarkt of een creatieve foto uploaden.

Voor bedrijven, reisorganisaties, magazines en luchtvaartmaatschappijen is het weggeven van een gratis reis of vakantie een ideale manier om klanten te winnen. Dus zet je koffer maar alvast klaar, waag een gokje en misschien win je een reis!

► Klik hier voor het wekelijkse overzicht van alle prijsvragen die je een heerlijke vakantie in binnen- of buitenland kunnen bezorgen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!

Tips tegen een vakantiedip

VakantiedipHet zit er weer op, je gezellige vakantie of je lange wereldreis. Met herinneringen aan zwoele zomeravonden, indrukwekkende monumenten en bijzondere ontmoetingen ga je weer aan de slag in Nederland. Vroeg opstaan, op je fiets in de motregen naar kantoor of college, in de rij staan voor de kassa bij de Albert Heijn en de verplichte verjaardagen weer afwerken. Voordat je het weet, val je te prooi aan zwaarmoedigheid en neerslachtigheid. Er zijn echter wel mogelijkheden om de emotionele schade na een reis wat in te dammen. Hier vijf tips tegen een vakantiedip.

#1 Boek snel weer een reis

Dit is veruit de beste remedie tegen een vakantiedip: boek snel weer een reis. Liefst een waarvoor je op de kalender kunt aftellen. Alleen het oriënteren levert al genoeg voorpret op. Wat wordt je volgende vakantiebestemming? Welke stad wil je nog eens bezoeken? Hoe kom je het snelst en voordeligst op je bestemming? Je kunt hier gerust héél véél tijd voor uittrekken, want je bent net terug en de volgende reis laat waarschijnlijk nog even op zich wachten.

#2 Maak een fotoalbum

Maak veel foto’s tijdens je vakantie en verzamel souvenirs. Niet om je familie en vrienden later mee lastig te vallen, want die zitten meestal niet te wachten op een slaapverwekkende diashow op een veel te kleine laptop met tien soortgelijke foto’s van die beroemde tempel in Cambodja waar ze zelf niet zijn geweest en dus ook niet kunnen voelen wat voor fantastische ervaring dat was. Doe het preventief, tegen een vakantiedip. Met de foto’s en verzamelde souvenirs kun je na je reis aan de slag om een (digitaal) fotoalbum te maken. Met de foto’s, entreekaartjes, bonnetjes en trein- en buskaartjes die door je handen glijden, komen herinneringen terug en beleef je de vakantie een klein beetje opnieuw.

#3 Koop souvenirs onderweg

Souvenirs schelpenJe weet het, eenmaal thuis vervagen herinneringen als sneeuw voor de zon. Door het kopen van souvenirs kun je het vakantiegevoel weer even oproepen, als je op de bank zit. Koop in Mexico een fles Mezcal en nodig vrienden uit om deze soldaat te maken. Kun je meteen die anekdote vertellen over dat rupsje onderin, dat bepaalde hallucinogene bijwerkingen zou hebben als je dat per ongeluk doorslikt. Koop in Thailand een hele pittige saus en bereid thuis een ‘traditionele’ Thaise maaltijd. Met zo’n flesje kun je lang doen. Of koop op vakantie een cd met muziek van de lokale held, en zet deze op als je lijdt aan vakantieblues.

#4 Schrijf je ervaringen op

Als je al geen dagboek of blog bijhield tijdens je vakantie: grijp je de kans als je thuis aan de eettafel zit. Begin er snel mee na je reis, zodat alles nog vers in je geheugen zit. Beschrijf wat je voelde toen je die kletterende waterval zag. Schrijf op wat je allemaal zag tijdens die lange, vermoeiende busreis van het noorden naar het zuiden van het land. Pen dat ene verhaal op wat die oude man zonder tanden je vertelde, in zijn gebrekkige Engels. Omschrijf dat gelukzalige gevoel toen je met een cocktail aan het strand de zon onder zag gaan. Heb je al een dagboek bijgehouden: nog beter. Je pakt het er nog eens bij en je maakt je eigen reis in gedachten nog een keer.

#5 Begin niet meteen met werken

Dat komt altijd hard op je dak en is een afknapper van de eerste orde: meteen na aankomt weer aan het werk gaan. In je nette kleding gehesen sjees je meteen naar kantoor, in het slechtste geval nog kampend met een jetlag van die lange vlucht. Het eerste uurtje kun je je collega’s nog bijpraten over je avonturen, terwijl zij zich bewonderend uitlaten over je bruine kleurtje. Het tweede uurtje kun je je e-mails van de voorbije weken nog doorwerken. Het derde uurtje staar je naar je de takenlijst op je beeldscherm, terwijl de gedachten afdwalen naar het bounty eiland waar je gisteren nog was. Het vierde uurtje weet je al nauwelijks meer dat je op vakantie bent geweest.

Gebruik een paar dagen om in korte broek te ‘acclimatiseren’ aan het leven in Nederland. Neem een vrije dag op als het nog heel mooi weer is, om een dagje door te brengen aan het strand. Je bent even weg van huis en haard, al is het maar voor korte duur. Ideaal om het vakantiegevoel nog even vast te houden.

Voor het laatst bijgewerkt op 8 augustus 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het tegengaan van een vakantiedip, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/konradbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!

Tips om vrienden te maken op reis

Tips om vrienden te maken op reisHet is helemaal niet zielig om alleen te reizen, maar toch wil je op reis wel eens contact maken met anderen. Hier hebben we tien tips op een rij gezet om vrienden te maken: met andere reizigers, expats of locals.

#1 Slaap bij mensen thuis

Het is voor sommigen misschien alleen een goedkope manier om te overnachten, maar door bij iemand thuis te slapen kom je gegarandeerd in aanraking met locals. Wie weet klikt het, en vloeit er een vriendschap uit voort. Door het internet zijn genoeg mogelijkheden om bij mensen thuis te slapen, bijvoorbeeld door je aan te melden voor couchsurfing.

#2 Zoek reizigers via een app

Lang leve de smartphone! Er zijn nu allerlei apps beschikbaar waarmee je in je directe omgeving andere reizigers kunt opsporen. Op het vliegveld kun je anderen zoeken om een taxi mee te delen en in een hostel kun je backpackers zoeken met gelijke interesses om samen iets te ondernemen. Met de app Tenderfoot kun je vervolgens in contact blijven met andere reizigers.

#3 Vraag rond in je omgeving

Voordat je op reis gaat, informeer dan bij familieleden, vrienden of kennissen of ze nog iemand kennen in het buitenland. Diegene vind het vast hartstikke leuk als er even iemand uit het verre Nederland langskomt namens een bekende. Neem dan ook wat mee, iets persoonlijks of een zak drop. Je hoeft er natuurlijk niet meteen te overnachten, samen een drankje drinken is ook al leuk.

#4 Vermijd grote onpersoonlijke hotels

Hotels van grote ketens met honderden kamers zijn niet de beste manier om vrienden te maken. Kies voor een bed & breakfast waar de gastheer of gastvrouw ’s ochtends het ontbijt voor je klaarmaakt. Of slaap in een hostel waar je snel in contact komt met andere (alleen reizende) backpackers. Je maakt dan sowieso al goede sier door een keer je favoriete recept te koken.

#5 Boek een meerdaagse toer

Op de plek van bestemming een avontuurlijk tripje van enkele dagen maken is bijna een garantie voor het maken van vrienden. Samen slapen onder de sterren in de woestijn, die hoge besneeuwde berg bedwingen of doorbrengen op enkele vierkante meters op een zeilbootje creëert nou eenmaal een band tussen mensen.

#6 Leg een Engels boek op tafel

Eet je in een ver land in een café of restaurant? Leg dan een Engels boek of een Engelse krant naast je op tafel. Grote kans dat iemand het boek herkent of de krant wil lenen, en voordat je het weet zit je midden in een geanimeerd gesprek dat uren kan duren.

#7 Ga op stap met een local

Je hoeft niet per se samen de nacht door te brengen om vrienden te maken. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om in een stad met een local op stap te gaan, die je meeneemt naar de belangrijkste bezienswaardigheden of onontdekte plekjes. Op internet zijn genoeg mensen te vinden die – ofwel als hobby of als bijverdienste – buitenlandse toeristen wegwijs willen maken in hun eigen stad.

#8 Eet aan de bar

In een restaurant of café alleen aan tafeltje zitten in de hoek naast de toiletten, is niet altijd even gezellig. Kies voor een plek aan de bar, dan raak je sneller in gesprek met de barman, barvrouw of degene naast je (al moet je je wel behoeden voor dronkenmansgelul). Ook zijn er koffietentjes en restaurants waar grote lange tafels staan waar meerdere mensen aan kunnen zitten, zoals bij de noodlerestaurants van Wagamama die zich overal in de wereld bevinden.

#9 Check je ambassade

Heb je op reis even heimwee naar je eigen land? Check de websites van je ambassade of consulaat, of die van de diplomatieke posten van bevriende landen. Vooral met nationale feestdagen organiseren ze feesten en evenementen waarvoor alle landgenoten welkom zijn. Dan kun jíj die diplomaten vertellen waar ze in het betreffende land zeker naartoe moeten gaan – sommige komen niet verder dan de muren van de ambassade en het hek van hun huis.

#10 Volg een cursus

In het buitenland werkt het met vrienden maken eigenlijk hetzelfde als in je eigen land: volg een korte cursus. Sla de lokale kranten er op na en bekijk wat er allemaal mogelijk is: salsadansen in Cuba, krekels frituren in Laos of manden weven in Bolivia. Kun je eens een keer wat anders doen dan die yogacursus thuis 😉

Foto depositphotos.com/Liufuyu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!