Booking Australië

Reizen en vakantie in Tuvalu

Tuvalu: een introductie

Tuvalu vakantieEen vakantie in Tuvalu beleef je in een van de kleinste en meest afgelegen landen ter wereld. Het is een geïsoleerde archipel van drie piepkleine eilanden en zes atollen op koraal midden in de Stille Oceaan, ergens halverwege tussen Australië en Hawaï. Niet meer dan zo’n 1600 toeristen en enkele expats bezoeken jaarlijks deze één na kleinste staat ter wereld, die qua oppervlakte niet groter is dan de stad Leiden. ,,Tuva-wie?”, zullen mensen vragen, als je zegt dat je naar Tuvalu op vakantie gaat. Het land is internationaal vooral bekend om het internetdomein .tv, en in Nederland misschien door een tv-producent met dezelfde naam (Tuvalu Media).

Het is een tijd reizen voordat je in Tuvalu bent, maar dan wacht je wel een land dat aan het klassieke beeld voldoet van een paradijs in de Stille Zuidzee. De eilanden worden gedomineerd door grote lagunes en koraalriffen. Bezoekers vieren vakantie in Tuvalu om te genieten van de rustige sfeer en de prachtige, ongerepte stranden met kokospalmen en papaja bomen. Je kunt er zwemmen, snorkelen, duiken en met een catamaran tussen de eilanden hoppen. Door de verre locatie zijn er weinig voorzieningen voor toeristen. Op het hoofdeiland Funafuti zijn een paar hotels, maar je bent vooral op jezelf aangewezen om de stranden en lagunes te verkennen.

Wil je een bezoek brengen aan Tuvalu?
Bestel hier de Lonely Planet South Pacific bij Bol.com

Tuvalu is echter ook een van de minst ontwikkelde landen ter wereld. Het land heeft geen vers water, weinig natuurlijke hulpbronnen en de landbouwgrond wordt geteisterd door zout water. De grootste bedreiging is echter de stijging van de zeespiegel. Het land ligt slechts 2 meter boven zeeniveau en is waarschijnlijk het eerste slachtoffer van de opwarming van de aarde. Veel inwoners willen al verhuizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Wil je op vakantie naar Tuvalu, dan moet je snel zijn – én veel sparen.

TuvaluTuvalu in een notendop

– Oppervlakte: 26 vierkante kilometer (even groot als de stad Leiden);
– Inwoneraantal: 11.448 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 440 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Funafuti;
– Talen: Tuvaluaans, Engels;
– Munteenheid: Australische Dollar (AUD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 4281 (2019).

Informatie over visum Tuvalu

Reizen en vakantie in TuvaluStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Tuvalu. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Verder moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op Tuvalu te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je een maand op Tuvalu verblijven. Bij de immigratiedienst in het land kun je het eventueel verlengen tot een maximum van drie maanden. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Tuvalu in Brussel.

Wat te doen in Tuvalu

Tuvalu wat te doen
Tuvalu heeft alles waar de paradijsjes in de Pacific bekend om staan: prachtige koraalriffen en lagunes, witte stranden en een spectaculair zeeleven. Je kunt er snorkelen en duiken, zeldzame postzegels kopen en vliegtuigwrakken bewonderen. Lees hier alle tips wat te doen in Tuvalu

Hotels in Tuvalu

Tuvalu hotels
Veel hotels zijn er niet in Tuvalu, dat uit slechts drie eilanden en zes atollen bestaat. Alleen op de Funafuti-atol is accommodatie te vinden. Het meest dichtbevolkte eiland is Fongafale, met een handvol hotels en lodges waar je kunt overnachten. Lees hier meer over hotels in Tuvalu

Reizen naar Tuvalu

Het vliegtuig is de makkelijkste manier om naar Tuvalu te reizen. Vanuit Nederland ben je minstens 2½ dag onderweg, waarbij je meerdere keren moet overstappen. Je kunt ook een slaapplaats boeken op een vrachtschip. Lees hier meer over reizen naar Tuvalu

Communicatie op Tuvalu

Internationaal toegangsnummer: +688.
Alarmnummer noodgevallen: 911.

Tijdsverschil met Tuvalu

Tijdens onze wintertijd is het op Tuvalu 11 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Tuvalu 10 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Tuvalu

De elektriciteit op Tuvalu is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Heb je een wereldstekker nodig voor je verblijf in Tuvalu?
Bestel hier een wereldstekker bij Bol.com

Voor het laatst bijgewerkt op 13 september 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen en vakantie in Tuvalu, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *