Booking Australië

Vakantie op de Salomonseilanden

Salomonseilanden: een introductie

Een vakantie op de Salomonseilanden beleef je op een van de grotere landen in de Stille Oceaan, een archipel van bijna duizend vulkanische eilanden en atollen met verbazingwekkend hoge bergen. In dit land ten oosten van Papoea Nieuw-Guinea kun je op de Mount Popomanaseu zomaar naar een duizelingwekkende hoogte stijgen van 2335 meter. Het is de hoogste top in de Pacific, maar de Salomonseilanden bieden ook de geneugten waar de paradijsjes in de Stille Zuidzee zo bekend om staan: ongerepte witte zandstranden, kristalhelder blauw water en koraalriffen die perfect zijn om te snorkelen en te duiken.

Zo zijn de Salomonseilanden de perfecte bestemming als je van wrakduiken houdt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Amerikanen en Japanners hevig gevochten om de voormalige Britse kolonie, waardoor er een indrukwekkend aantal oorlogsschepen en -vliegtuigen is achtergebleven. Sommige wrakken liggen in ondiep water, die je ook met een snorkeluitrusting kunt bekijken. Je kunt je vakantie doorbrengen aan de Marovo Lagoon, de grootste zoutwaterlagune ter wereld. Met het eiland Oost-Rennell hebben de Salomonseilanden nog een record in de boeken staan. Dit is het grootste verhoogde koraalatol op aarde, waardoor het een plekje heeft op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Wil je de Salomonseilanden en andere eilanden in de Pacific ontdekken?
Vraag een reisvoorstel aan voor je ideale rondreis in de Pacific

Ook op het land is er genoeg te beleven. Je kunt trektochten maken door de tropische jungle of traditionele dorpen bezoeken van de inwoners van de Salomonseilanden, die bijna 120 verschillende talen spreken. Bewonder de fascinerende inheemse cultuur, verken de rijke onderwaterwereld en vier vakantie no wariwari – zonder zorgen. Vooralsnog zal je een van de weinigen zijn die een reis naar deze archipel durft te ondernemen.

Solomon EilandenSalomonseilanden in een notendop

– Oppervlakte: 28.896 vierkante kilometer (twee derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 702.694 (2022);
– Bevolkingsdichtheid: 24 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Honiara;
– Talen: Engels (officieel), 120 inheemse talen;
– Munteenheid: Solomon Dollar (SBD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2500 (2020).

Informatie over visum Salomonseilanden

Reizen en vakantie op de SolomonseilandenStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op de Salomonseilanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Toeristen krijgen bij aankomst een visitor’s permit waarmee ze maximaal drie maanden op de eilanden kunnen verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van de Salomonseilanden in Brussel.

Bezienswaardigheden op de Salomonseilanden top-10

Salomonseilanden bezienswaardigheden
Vooral Moeder Natuur is de schepper van de bezienswaardigheden op de Salomonseilanden. Denk aan lagunes met koraalriffen, tropische jungle, regenwouden, watervallen, vulkanen en vele grote en kleine eilandjes. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden op de Salomonseilanden

Overnachten op de Salomonseilanden

Door de groei van het toerisme is er langzamerhand steeds meer accommodatie op de Salomonseilanden. Je kunt overnachten in hotels, resorts, lodges en guesthouses. De meeste accommodatie vind je op het eiland Guadalcanal. Lees hier meer over overnachten op de Salomonseilanden

Communicatie op de Salomonseilanden

Internationaal toegangsnummer: +677.
Alarmnummer ambulance: 911.
Alarmnummer politie: 999.
Alarmnummer brandweer: 988.
Alarmnummer reddingsoperaties: 977.

Tijdsverschil met de Salomonseilanden

Tijdens onze wintertijd is het op de Salomonseilanden 10 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op de Salomonseilanden 9 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op de Salomonseilanden

De elektriciteit op de Salomonseilanden is 230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 20 april 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op de Salomonseilanden, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/sredmondimages; Flickr.com/WorldFish.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *